TÜMSİAD’tan Akyazı’da Evet turu

TÜMSİAD Sakarya Şubesi Başkanı Ahmet Ölmez beraberinde başkan yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleri olduğu halde Akyazı’ya geldiler ve sırasıyla Kaymakamlık, Ticaret ve Sanayi Odası ile Belediye Başkanlığına birer nezaket ziyaretinde bulundular.

Heyet Kaymakamlıkta

TÜMSİAD Heyeti Akyazo’da ilk ziyaretini İlçe Kaymakamı Ömer Kalaylıya yaptı. Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleşen ziyarette ilk olarak TÜMSİAD başkan ve üyeleri kendilerini tanıttılar. Daha sonra İlçe Kaymakamı da kendini tanıttı.

TÜMSİAD Sakarya Şube Başkanı Ahmet Ölmez, genel kuruldan yeni çıktıkları ve seçilen arkadaşları ile birlikte İlçeleri gezme kararı aldıklarını ve bu kararı ilk olarak Karasu’da uygulamaya soktuklarını daha sonra Sapanca ve Hendek İlçelerinden sonra bugün de Akyazı’ya geldiklerini söyledi. Ziyaret amaçlarının MÜSİAD olarak İlçeleri tanımak ve kendilerinin tanınması sağlamak olduğunu söyleyen Başkan Ölmez, Akyazı’ya gelmek için yola çıktığımızda Genel Merkezimizden bir talimat aldık o talimata göre burada Genel Merkezimiz bacasız bir yatırım yapmak istiyor o nedenle 100 dekar sanayi imarlı yer istedi. Bizde önce size, sonra Ticaret ve Sanayi Odamıza daha sonra da Belediye Başkanımıza Genel Merkezimizin isteklerini ileteceğiz ve bu konuda yardımcı olmalarını isteyeceğiz dedi.

Yeşili koruduğumuz gibi çevremizi de korumak zorundayız. Yatırımlarımızı da bu düşünce içinde yapacağız diyen TÜMSİAD Sakarya Şube Başkanı Ahmet Ölmez, 15 Temmuz olayları bizi birbirimize daha da bağladı. O gece ve sonrasında sergilediğimiz birliğimiz ve beraberliğimizi tüm dünyaya bir kez daha kanıtlamış olduk dedi ve konuşmasını şöyle sürdürdü “ Ben şahsen Akyazı İlçemizde dahil olmak üzere Sakarya işsizlik olduğuna inanmıyorum. Biz işverenler çalışmak için işyerlerimize gelenlere iş beğendiremiyoruz. Artık seçicilik işverenlerde değil çalışan işçilerimizdedir”

Başkan Ölmez, bizler kendimize olduğu kadar Vatanımız içinde yatırım yapmak isteyenlerin bir araya geldiği işadamlarıyız dedi ve konuşmasını şöyle tamamladı “ Bizler çevreye zarar vermeden yatırım yapmak istiyoruz. Daha çok üretip daha çok satmak suretiyle Ülkemize ve kendimize para kazandırmak istiyoruz.”

Kaymakam Ömer Kalaylı da yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve TÜMSİAD üyelerine hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi “ Akyazı Sakarya’nın merkezde bulunan bazı İlçelerinden sonra en büyük İlçelerinden biri. İlçemizde Sanayi, Tarım ve Turizm iç içe. Her birinin ayrı değerleri ve getirileri var. Biz bu dengeyi bozmadan ve çevremizi kirletmeden daha da sanayileşmek istiyoruz. Akyazı’da işsizlik büyük ölçüde önlenmiş durumda. Bu durum sevindirici. İnsanlarımız iş bulmak için artık yurt dışına ya da İlçe dışına gitmiyor. Ayağının dibinde açılan işyerlerinde çalışıp evine aş götürüyor. Bu durumu İlçe Kaymakamı olarak çok önemsiyorum. Ticaret ve Sanayi Odamız Başkanı İlçemizde OSB kurulması için büyük gayret gösteriyor. Kurulması halinde sınırlarımız içinde yer alan sanayi kuruluşları bir disiplin içine girecek. Yeni yatırımlarda aynı disiplin içinde olacaklar. Sanayinin yanında tarıma ve turizme de büyük önem veriyoruz. Kuzulukta bulunan termal suyumuzdan yararlanıp Seracılığı geliştirmek istiyoruz. Bu konuda önemli çalışmalar yapıyoruz. Siz değerli iş adamlarımızdan Akyazı’nın güzelliğini ve doğasını bozmayacak yeni yatırımlar yapmaya davet ediyorum. Özellikle de turizm alanında yatırım yapmanızı istiyorum. El birliği içinde önce Akyazı’mızı sonra Sakarya’mızı ve son olarak da güzel Ülkemizi kalkındırmaya sizleri davet ediyorum”

Heyet ATSO’da

TÜMSİAD Heyeti Kaymakamlıktan ayrıldıktan sonra Ticaret ve Sanayi Odasına geçti.heyete Meclis Başkanı Muzaffer Başer, Meclis Üyesi Soner Bayraktar ve Genel Sekreter Yalçın Karaçayır ev sahipliği yaptı.

Tanışmanın ardından TÜMSİAD Sakarya Şube Başkanı Ahmet Ölmez ziyaret amaçlarını Kaymakamlıkta olduğu gibi tanışmak ve tanınmak için olduğunu söyledi ve yine Kaymakamlıkta belirttiği gibi Genel Merkezimiz Akyazı’da yatırım yapmak istiyor onun için 100 dekar arazinin temini için sizlerden destek bekliyoruz dedi.

Ahmet Ölmez, TÜMSİAD’ın iyinin de iyisini yapma gibi bir hedefi olduğunu belirterek, bizler güzel yurdumuzun kalkınması, ekonomik güçlükleri sağlıklı bir şekilde aşılması için üzerimize düşen görev ne ise onu yapmaya hazırız dedi

ATSO Meclis Başkanı Muzaffer Başer, Meclis Üyesi Soner Bayraktar ve Genel Sekreter Yalçın Karaçayır’da Oda olarak yaptıkları çalışmalardan söz ettiler ve Akyazı’da OSB ve Sera OSB kurulması ile ilgili başlattıkları ç alışmaların hızlı bir şekilde sürdüğüne dikkat çektiler yapılan ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Heyet Belediye’de

TÜMSİAD Heyetinin son durağı Belediye oldu. Belediye Başkanı Hasan Akcan, Başkan yardımcısı Mehmet Çakmak ve AK Parti İlçe Başkanı Fevzi Bora misafirlerine ev sahipliği yaptılar.

Karşılıklı tanışanın ardından konuşan TÜMSİAD Sakarya Şube Başkanı Ahmet Ölmez, Akyazı’nın kendileri için önemli bir İlçe olduğunu, Genel Merkezlerinin talimatı ile yatırım için 100 dekar arazi istediklerini ve bu konuda destek beklediklerini söyledi ve biz MÜSİD olarak vatanımızı ve milletimizi seviyoruz ve yatırımlarımızı da bu sevgi üzerine gerçekleştiriyoruz dedi.

Akyazı’nın önemli bir potansiyele sahip İlçe olduğunun da altını çizen Akyazı’da EMSEY projesini hayata geçirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Başkan Ölmez, el ele verirsek başaramayacağımız hiç bir iş olmaz dedi.

Bakla belediyede ağızdan çıktı

Kaymakamlık ve Ticaret Sanayi Odası’nda yaptığı konuşmalarda ziyaretlerinin ana sebebinin tanışmak ve tanınmak olduğu şeklide ifade eden Başkan Ölmez Belediyedeki konuşmasında bizim bu ziyaretimizde bir başka amacımız daha var o da 16 Nisan’da yapılacak olan referandumda EVET oyu istemektir dedi.

Başkan Akcan’da yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Belediye olarak iş başına geldikleri günden itibaren bugüne kadar yaptıkları ve kalan iki yıl içinde yapmak istedikleri ile ilgili heyete bilgiler verdi.

Biz çevremizi kirletmeyecek her türlü yatırıma varız. Bu tür yatırım yapmak isteyenlere kapımız ardına kadar açıktır diyen Başkan Akcan, sanayi’de yüzde 70 oranında doyuma ulaştıklarını, ancak turizm’de henüz istedikleri hedefe ulaşamadıklarını söyledi ve İlçemiz sınırları içinde turizm tesisleri yapılabilecek o kadar çok bakir yerlerimiz var ki, bunları değerlendirmek ve İlçemizi sanayisi, tarımı ve turizmi ile tanınan bir ilçe konumuna getirmek istiyoruz. Bu konuda siz değerli iş adamlarımızı İlçemize yatırım yapmaya davet ediyoruz dedi.

AK KULE PROJESİ

Heyetin içinde yer alan Akyazılı iş adamı Erdinç Bora’nın yaptığı konuşma ziyarete adeta damgasını vurdu. Akyazı İlçe olmasına rağmen kocaman bir köy durumunda. Bir Akyazılı olarak bu durum beni üzüyor. Zamanında Akyazı’yı yönetenler 3-5 bin ya da 100 bin liranın hesabını yaparak biz böyle bir borcun altından kalkamayız dedikleri ve borçlanmaktan korktukları için Akyazı’nın gelişmesine ve büyümesine katkı veremediklerini söyleyen Bora, uzun zamandan beri ismini AK KULE olarak tanımladığı projesinin hayata geçirilmesi halinde Akyazı’nın kısa sürede büyüyeceğine ve gelişeceğine inandığını anlattı.

Yahyalı merasından ve Seyfeler Mahallesinden Kuzuluk istikametine doğru iki çevre yolu yapılmasının da zorunlu olduğunu anlatan iş adamı Erdinç Bora, hem çevre yolları hem de otoyol çıkışları ile Akyazı çok kısa sürede büyüyecek ve gelişecek diyerek yönetenlere yol göstermiş oldu.

Hazırladığı projesinde Kuzuluk Mahallesinde bulunan Aksartepe’ye  70 metre yüksekliğinde ve oturanların anlayamayacağı oranda dönen bir kule yapılması, 4 bin metre kare kapalı alanda içinde yıldızı bol otel, lokanta ve insanları cezbedecek çeşitli işletmeler ve mesire alanları olduğunu ve yine aynı projede Aksertepe’nin hemen karşısında bulunan Keremali dağı ile teleferikle bağlantı kurulabileceğini söyleyen iş adamı Erdinç Bora, bu yatırımı yapacak bir yatırımcının da olduğunu söyleyerek konuşmasını tamamladı.

Akyazı Kocaman bir Köy polemiği

İşadamı Erdinç Bora’nın Akyazı kocaman bir köy konumunda sözüne hem Belediye Başkanı Hasan Akcan hem de Erdinç Bora’nın AK Parti İlçe Başkanı Fevzi Bora karşı çıktı. Akyazı’nın son 15 yıl içinde çok önemli hizmetler aldığına dikkat çeken ikili, bu süre zarfında Akyazı’nın beklenenin üzerinde büyüdüğünü ve geliştiğini söylediler.  Akyazı köy değil Sakarya’nın imrenerek takip ettiği kocaman ve gelişmiş bir İlçedir dediler.

TÜMSİAD Heyeti ziyaretlerin ardından Akyazı protokolüne bir akşam yemeği verdikten sonra İlçeden ayrıldılar.

24 Mar 2017 - 11:12 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.

01

karadenizli - erdinç borayı yaptığı konuşmadan dolayı tebrik ediyorum.kendisi akyazıya yakışacak bir başkan olur. çalışkan enerjik girişken bir yapıya sahiptir.hortum talan nedir bilmez . tek bir handikapı hiç bir hortumcu asla onun başkan olmasını istemez....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 11:12