TOKİ Atatürk Stadyumu arsasını satışa çıkardı!

TOKİ, çevreyolu kenarında yaptırdığı yeni stadyuma karşılık Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı'ndan devraldığı Atatürk Stadyumu arazisini açık arttırma yöntemi ile satışa çıkardı

MEDYABAR.COM - 

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Elazığ, İstanbul, İzmir ve Sakarya'da toplam 198.664,21 m2 büyüklüğünde 5 adet imarlı arsayı yaklaşık 310 milyon TL muhammen bedelle "Açık Artırma" yöntemi ile satışa sundu.

 

Sakarya'da bulunan imarlı arsa %25 peşinat ve 12 ay vade şartlarıyla satışa sunuldu.

Her bir arsa için 500.000 TL katılım teminat bedeli alınacak.

 

Müzayede 8 Haziran 2017 tarihinde (Perşembe günü), saat 13:30'da TOKİ İstanbul Halkalı Hizmet Binası'nda yapılacak.

 

TOKİ'den Salı günü yapılan ilk açıklamada satışa çıkarılan arsaları özellikleri bildirilmezken, daha sonra bilgiler açıklandı.

 

TOKİ'nin internet sitesindeki bilgilere göre Sakarya'da satılacak olan arsa, 27 dönümden büyük olan Atatürk Stadyumu arsası... 

 

Açık arttırmanın başlangıç bedeli olarak ise 77 Milyon 968 Bin 742 lira olarak belirlendi. 

 

TOKİ, söz konusu stat arsasını, çevreyolu kenarında yeni yaptırdığı stadyuma karşılık Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı'ndan devralmıştı.

 

İlk başta TOKİ malum arsa için 14 katlı proje hazırlamıştı, ancak kamuoyundaki tepkiler üzerine Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin belirlediği '4 katı geçmemek şartıyla' imar düzenlemesinde karar kılınmıştı.

 

Büyükşehir Belediye Meclisinde onanan imar düzenlemesine göre bölge "Konut + Ticaret Alanı+Park + Yol" olarak görülüyor.

 

TOKİ'nin arsaları açık arttırma ile satış şartnamesinde ise, Atatürk Stadyumu arazisi için şu ifadeler yer alıyor: 

    "Sakarya ili, Adapazarı ilçesi, İstiklal mahallesinde yer alan 585 ada 403 parsel için; parselin kullanımının sonlandırılmasını teminen yapılan spor kompleksinin iş bitim tarihi 15.12.2017 olmakla birlikte bu tesislerin Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'ne teslimine müteakip taşınmazın, alıcısına 31.12.2017 tarihinde teslimi öngörülmektedir. İdarece, bu tarihten sonra alıcısına teslimi halinde ödemeler, teslim tarihine kadar durdurulacak, teslim tarihini takip eden ayın 15'i itibari ile sözleşme kapsamında ÜFE artışlı güncellenen borç bakiyesi üzerinden taksit tahsilatlarına başlanacaktır. Alıcı bu hususlarla ilgili idareden herhangi bir hak ve alacak talebinde bulunmayacağını kabul ve taahhüt eder."

 

24 May 2017 - 18:19 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.

01

akyazı lıidris - idris misin nesin yorumlarına dikkat et.helal haramın ne olduğunu bilmeden sui zan yapma adamın canını da sıkmahelal haram ver allah yiyemezsem al allah diyor akp liler

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mayıs 18:19