Teknik Çalışmalar Dört Koldan…

Akyazı Belediyesi tarafından ilçe genelinde 7 gün 24 saat boyunca aralıksız süren alt yapı ve üst yapı çalışmaları hızından hiçbir şey kaybetmeden sürüyor.

Yağmurların ilçe genelinde artması ile birlikte çalışma temposunu da arttıran Akyazı Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü ekipleri çalışmalar kapsamında Akbalık mahallesinde bozuk olan yollarda mıcır serim çalışmaları, Dokurcun mahallesinde çalı, ot, atık ve benzeri nedenlerden dolayı tıkanan kanalları kepçe ve greyderler ile temizlenmesi çalışmaları, Seyfeler mahallesi ve Hastane mahallesinde kanal temizlik çalışmaları ile birlikte, bozuk olan yollarda  dolgu malzemesi serimi çalışmaları, Yeni Ormanköy mahallesinde bozulan ve kötü durumda olan kilitli parkelerin bakımları, onarımları ve kötü durumda olanların yenileri ile değiştirilmesi gibi çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

İlçe genelinde hemen her mahallede farklı ekiplerle aralıksız süren alt yapı ve üst yapı çalışmaları her geçen gün Akyazı’nın genel görünümünü güzelleştirirken alt yapıyı da giderek sorunsuz ve sıkıntısız bir hale getiriyor.

Akbalık Mahallesi’nde Yollar bakımda

Hem yaya hem araç trafiğinin sorunsuz bir hale getirilmesi bozuk durumda hiçbir yolun kalmaması için yoğun mücadele veren Akyazı Belediyesi fen işleri Müdürlüğü teknik ekipleri kış aylarında öğrencilerin de ayaklarının kuru kalması yollarda su birikmemesi için çukur olan tüm yollara mıcır serimi çalışması yaparak yolları bakıma aldı. Yapılan çalışmalar kapsamında Akbalık mahallesinde bir çok yol bakıma alınarak sorunsuz hale getiriliyor.

Dokurcun Mahallesinde kapalı kanallar açılıyor.

Dokurcun mahallesinde yağmur suyu kanallarının açma işlemlerine başlayan Fen işleri Müdürlüğü teknik ekipleri, Yağmur suyu kanallarının genel sorunu olan kanal kenarlarındaki su içinde hızla büyüyen yabani bitkiler nedeniyle tıkanan yerleri açmaya başladı. Kanalların tıkanmasını sağlayan bir diğer önemli etken olan yağmur sularının getirdiği yabancı maddelerde Kepçe ve greyderler yardımı temizlenmeye başlandı. Kepçe ve greyderlerin temizlediği kanallardan yağmur suları hızla akmaya başlayarak suyun akış hızı rahat bir şekilde sürdürülmesi ve olası sel taşkınları büyük ölçüde önlenmiş oldu.

Hastane  mahallesi ve Seyfeler Mahallesinde Dolgu malzemesi serimi çalışmaları sürüyor.

Akyazı Hastane mahallesi ve Seyfeler mahallesinde de çalışmalara hız veren ekipler, yol genişletme yol açma, yoldaki çöküklükler ve  zamanla doğal etkenler sebebiyle oluşan çukurlaşmaların önüne geçmek amacıyla hem hastane mahallesinde hem de Seyfeler mahallesinde tespit ettikleri yerlere dolgu malzemesi serim çalışmalarını sürdürüyorlar. Ekipler her iki mahalleye de serdikleri dolgu malzemeleri ile bir çok noktada zamanla oluşan  izleri ortadan kaldırarak yolları sorunsuz hale getiriyorlar.

Yeni Ormanköy mahallesinde kilitli parkeler bakım ve onarıma alındı.

Akyazı Yeni Ormanköy mahallesinde zamanla bozulan ya da kırılan kilitli parke taşlarının bakım ve onarım işlemlerine başlayan Akyazı Belediyesi Fen işleri müdürlüğü ekipleri kilitli parkelerin kaldırımlarda vatandaşlara eziyet vermemesi, takılıp düşmesine sebep olmaması, alt kısımlarında su birikmemesi amacıyla bozuk yada kırık durumda olan kilitli parkeleri yerlerinden sökerek bakım onarımlarını yapıyor. Kırık durumda olan kilitli parkeleri de yenileri ile değiştirerek kaldırımları ve yolları güzelleştiriyorlar.

14 Oca 2016 - 17:17 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.