Taşburun Mahallesinde İshal Salgını Görüldü

Akyazı’nın Taşburun Orta Mahallede yaşamakta olanlar iki günden beri içtikleri sudan kaynaklı mide bulantısı ve ishal şikayetleri ile en yakın sağlık kuruluşlarına müracaat etmeleri üzerine İlçe Sağlık Müdürlüğü harekete geçti ve içme suyundan numuneler a

214feba0455188b197fd22c3ac7a3e3f.jpg
c8d37091287ab5b1fe3adbf85d8400b0.jpg
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Şikayetçilerin sayısı 60’a ulaştı

Taşburun Orta Mahalle de ikamet edip mide bulantısı ve ishal şikayeti ile sağlık teşkilatlarına müracaat edenlerin sayısının 60’a ulaştığı öğrenildi. Mahalle Muhtarı Feti Kılıçoğlu, Mahalle sınırlarımız içinde içme suyumuza karışmaması gereken bazı maddelerin karıştığının belirlendiğini söyleyerek, durumu İlçe Sağlık Müdürlüğümüze bildirdik, onlarda hiç zaman geçirmeden Mahalle sakinlerimizin içtikleri sudan numuneler alıp tetkik için ilgili mercilere gönderdiler. Sonucun kısa sürede alınmasını bekliyoruz dedi.

Taşburun Orta Mahallede 150 hanede 500 kişinin yaşadığını ve aynı Mahalle sınırları içinde İlçe Müftülüğüne bağlı olarak faaliyette olan Mehdi Kalkan hoca Kız Kuran Kursu ve bu kursta eğitim görmekte olan kız öğrencilerinde olduğunu söyleyen ve bahse konu olan su sorununun uzun zamandan beri olduğuna da dikkat çeken Mahalle Muhtarı Feti Kılıçoğlu, Orta Mahallemize gitmekte olan suyun bekletildiği deponun arıtma sisteminde arıza olduğunu ve çalıştırılamadığını, yağışlı havalarda içme suyu depoya gelene kadar dış etkenlerden etkilendiğini, suya bazı karışımların olduğunu, bu nedenle suyun çamurlu bir hal aldığını belirterek, burada yapmamız gereken yeni ve yeterli bir su kaynağı bulmamızdır. Bunu başarabilirsek Taşburun Orta Mahallemiz sakinlerinin bu sıkıntıdan kurtulabileceklerini düşünüyorum ve bu konuda SASKİ/ yi birlikte çalışıp soruna çözmeye dav et ediyorum diyerek açıklamasını tamamladı.    

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Gülşah Yılmaz

Taşburun Orta Mahalle sakinlerimizin mide bulantısı ve ishal şikayetleri ile Sağlık Kuruluşlarımıza müracaat etmeleri ve Mahalle Muhtarlığının da konuyla ilgili müracaatı sonrası hiç zaman geçirmeden ilgili Mahalleye gidilerek içme suyundan numuneler aldıklarını, incelenmek ve analiz edilmek üzere ilgili Kuruma gönderdiklerini söyleyen İlçe Sağlık Müdürü Gülşah Yılmaz, şu ana kadar sağlık kuruluşlarımıza 60 vatandaşımız mide bulantısı ve ishal şikayeti ile müracaat etmiş durumdadır. Müracaat edenlere gerekli müdahaleler yapılmıştır. Tehlike arz eden hastamız yoktur. Olay kontrolümüz altındadır. Bizde gönderdiğimiz numune suyun rapor sonucunu alır almaz da yapılması gerekeni mutlaka yapacağız dedi.

SASKİ’den açıklama

Akyazı Taşburun Orta Mahallede yaşandığı iddia edilen içmesuyu sorunu ile ilgili olarak SASKİ bir açıklama yaptı.

 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından yapılan açıklamada, “Akyazı Taşburun Orta Mahalle’de içmesuyu sıkıntısı yaşandığı iddiaları üzerine ekiplerimiz bölgeye yönlendirilmiştir. Yapılan ilk incelemelerde içmesuyunda iddia edildiği gibi bir soruna rastlanmamıştır. Bölgeden alınan numuneler incelenmekte olup, sonuçlar kısa süre içerisinde kamuoyu ile paylaşılacaktır. Yine bölgenin nüfus projeksiyonuna göre başlatılan alternatif kaynak oluşturma çalışmaları tamamlanmış ve kısa süre içerisinde yeni kaynak devreye alınacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri kullanıldı.

27 Tem 2017 - 16:15 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.

01

Köylü - hiç doğru değil bu su bizim köye ait değil muhtar başlarısızlığın faturasını salgın hastalık var deyip başkalarına atmaya çalışıyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Temmuz 16:15