Sürekli Protein Sağlayan Kazein Proteinler

Protein tozlarının içerisinde kullanılan proteinler sütten elde edilen proteinlerdir. Sütün içerisinde 2 farklı çeşit protein bulunurken bunlar Whey protein ve Kazein proteindir. Üretilen protein tozları genel olarak bu iki proteinin herhangi birisinden ü

Protein tozu kullanmayı düşünen kişiler ilk olarak protein tozları hakkında bir araştırmaya başlayacaktır. Bu araştırma ile birlikte bu tozların nasıl üretildiğinden içeriğine ve fiyatına kadar birçok etmen değerlendirmeye alınarak bu tozlar araştırılır. Bu doğrultuda protein tozlarının içerisinde kullanılan proteinler sütten elde edilen proteinlerdir. Sütün içerisinde 2 farklı çeşit protein bulunurken bunlar Whey protein ve Kazein proteindir. Üretilen protein tozları genel olarak bu iki proteinin herhangi birisinden üretilirken üzerinde hangi proteini bulundurduğu belirtilmektedir. İkisi de sütten alınmış olsa da yapıları birbirlerine göre farklıdır. Bu sebeple sporcular bu proteinleri kullanırken de farklı şekillerde kullanmaktadır.

Whey protein genel olarak protein tozlarında en yaygın olarak kullanılan protein olurken birçok sporcu bu tarz proteinleri seçmektedir. Ancak buna karşın içeriğinde kazein protein bulunduran tozlar da vardır ve bu tozlar bilinçli olarak kullanıldığında son derece faydalı olmaktadır. İki protein tozunu birbirinden ayıran en önemli özellik emilim süreleridir. Kazein proteinler Whey proteinlere göre çok uzun sürede emilmektedir. Bu sebeple de uzun süre içerisinde emilen kazein proteinler devamlı olarak protein ihtiyacı doğan kişiler için çok uygundur. Sindirimi ve biyoyayarlanımı bu proteinin çok yüksek seviyededir. Diğer Whey protein gibi kasların ihtiyacı olan protein karşılanmış olurken buna ek olarak kaslardaki protein sentezini de arttırmaktadır.

Kasların gelişiminin durmaması için sürekli olarak belirli maddelerin vücuda alınması gerekmektedir. Ancak genelde sporcular yatış saatlerinden öncesinde yemek yemedikleri için uyku ile birlikte 10 saatlik bir süreç içerisinde herhangi bir besini vücutlarına almazlar. Bu da kasların o dönem içerisinde gelişiminin durması anlamına gelmektedir. Bu durumun önüne geçmek için kullanılan kazein proteinler uyku döneminde de vücuda düzenli bir şekilde protein alınmasını ve proteinin sentezlenmesini sağlamaktadır. Bu özelliği sebebiyle ürün vücuda uymadan hemen önce alınmaktadır. Genel olarak bu şekilde kullanım sonrasında kaslar gece boyunca beslenecek ve herhangi bir gerileme yaşanmayacaktır. Uykudan önce kullanılırken dikkat edilmesi gereken bir konu 2-3 saat öncesinde kullanımın olmasıdır. Aksi halde vücudun içerisinde yer alan büyüme hormonları gece çalıştığından vücut sindirim yapma çabası ile birlikte büyüme hormonlarını engelleyecektir. 2-3 saat önce kullanılırsa hem sindirim hem de büyüme hormonu ile gelişim için zaman olacaktır.

Sporcu besinleri bu tarz küçük ayrıntılar ile birbirlerinden ayrılırken kullanıcıların bunları göz önünde bulundurması gerekmektedir. Eğer kişiler sporlarından verim almak istiyorsa bu doğal ürünleri kullanmak zorunda olurken hiçbir kimyasal madde içermeyen bu karışımları doğru seçmek de çok önemlidir. Bu aşamada kullanıcıların kendi vücutlarını tanımaları da büyük önem taşımaktadır. Eğer kullanıcılar vücutlarının ihtiyaçları konusunda bilgi sahibi olurlarsa böylece en doğru sporcu besinleri seçilebilecektir.

Kesinleri için en uygun spor besinini seçen kişiler alışveriş için de bir nokta belirlerler. Genel olarak kullanıcılar internet sitelerine yönelirken Fitbull sitesi spor besini alışverişi için ziyaret edilebilecek en doğru sitedir. Siteye giren kişiler onlarca markanın ürünlerini rahatlıkla görüntülerken içeriğinde yer alan tüm maddeleri de göreceklerdir. Bunun yanında site içerisinde kullanımın nasıl olması gerektiği ve yanlış kullanımlarda oluşacak yan etkiler açıkça belirtilmektedir. Fiyat konusunda sektörün en düşük fiyatlarını müşterilerine sunan internet sitesi bunun yanında 9 ay taksit imkânı da tanımaktadır. Bu şartlar altında sporcular siparişlerini en kısa süre içerisinde verirken 3 iş günü içerisinde siparişini verdikleri ürüne ve Fitbull tarafından sunulan hediyelere kavuşurlar. Herhangi bir sorun yaşandığında destek hattı sürekli olarak hizmet vermektedir.

23 Eyl 2017 - 19:16 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.