Şoförler yeniden Hikmet Özgür dedi

Akyazı Şoförler ve Otomobilciler Odasının olağan genel kurulunda yapılan seçim sonunda eski başkan Hikmet Özgür güven tazeledi.

kongre-(7).jpg
Haber albümü için resme tıklayın

5 adayın çekiştiği seçimde Hikmet Özgür oy kullanan 508 üyeden 159 oy alarak ipi göğüsledi. Hikmet Özgür’ü genç yaşına rağmen adaylar arasında yaş bakımından en küçük olan Şaban Özdemir 147 oy alarak ikinci sırada kaldı. Diğer adaylardan Osman Akmeşe 71 oy, Yılmaz Demirci 69 oy ve Selim Kalyoncu’da 60 oy aldı. İki oyda geçersiz sayıldı.

Sonuçların açıklanmasının ardından kürsüye gelen Hikmet Özgür, mükemmel bir genel kurul gerçekleştirdiklerini söyledi ve benimle birlikte yarışa giren ve tam bir demokrasi birlikteliği gösteren bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Oy veren vermeyen herkese teşekkür ediyorum ve çalışmalarımıza bıraktığımız yerden devam edeceğiz dedi.

SESOB’a bağlı Akyazı Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasının olağan kongresi Prestij düğün salonunda yapıldı. 606 üyesiyle Akyazı’nın en çok üyeye sahip Oda konumunda olan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasının kongresini yine SESOB Başkanı Hasan Alişan yönetti. Akyazı Tuhafiyeciler Odası Başkanı İsmet Öztürk, Akyazı Gıda Maddeleri Odası Başkanı Mustafa Demiralay, Akyazı Ağaç İşleri Odası Başkanı Turan Gürel ve Akyazı Bakkallar Odası Başkanı Hüseyin Kaliç’de divanda görev yaptılar.

Gündemdeki maddeler tek tek kabul edildi

Akyazılı Şoför Esnafının yoğun ilgi gösterdiği genel Kurul saygı duruşu ve istiklal marşımızın söylenmesiyle başladı. Yönetim Kurulu faaliyet ve Denetim Kurulu raporları ile Hesap raporu, tahmini bütçe, çalışma programı okundu ve oylanarak kabul edildi. Yine gündem maddesi gereğince Yönetim ve Denetim Kurullarının da ibrası oya sunuldu ve oy birliği ile her iki kurul ibra edildi.

Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerine ödenecek olan ücretlerin yasanın belirlediği miktar üzerinden yapılması da oy birliğiyle kabul edildi. Yönetim Kuruluna da taşınır ve taşınmaz malların alınması ve satılması hususlarında istenen yetki oy birliğiyle verildi.

Plaket takdim edildi.

Mesleğe yıllarını vermiş ve artık yaşlandıkları için mesleği icra etmeyen 50 eski şoför ile yine Odada yıllarını Yönetici olarak geçiren 10 meslek erbabına da Oda tarafından hazırlanan plaketleri SESOB Başkanı Hasan Alişan ve kongreye misafir olarak katılan Oda başkanları tarafından verildi. Bu arada Odaya kayıtlı tek bayan taksi esnafı olan Hülya Kütükçünün plaketi de yine SESOB Başkanı Hasan Alişan tarafından verildi.

Adaylar tek tek konuştu

Akyazı Şoförler ve Otomobilciler Odasının yapılan kongresi 5 adaylı bir kongre oldu. Demokrasinin güzel bir örneği olarak gösterilebilecek düzeyde ve kalitede gerçekleşen kongrede adaylar harf sırasına göre tek tek kürsüye gelerek üyeleri selamladı ve destek talebinde bulundu.

Hasan Alişan’da konuştu

Kongreyi yönetim SESOB Başkanı Hasan Alişan’da yönettiği kongrede bir konuşma yaptı. Alişan konuşmasında Şoför esnafının zor şartlar altında mesleklerini icra etmeye çalıştıklarını söyledi ve bütün bu zorluklara rağmen evine ekmek götürebilmek için alın teri döken bütün esnaflarımız hem alkışı hem de takdiri hak ediyorlar dedi.

Birlik olarak bütün Odaların yanında olduklarını da belirten Alişan, el birliğiyle bütün güçlüklerin üstesinden geleceğimize olan inancımı muhafaza ediyorum dedi ve yapılmakta olan 5 adaylı bu kongrenin tam bir ifadeyle gerçek bir demokrasi örneği olduğunu vurguladı ve kurallar ve saygı çerçevesinde gerçekleşen bu kongrenin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum diyerek konuşmasını tamamladı.

Seçim yargı gözetiminde yapıldı

Akyazı Şoförler ve Otomobilciler Odasının olağan genel kurulunda divan görevini tamamladıktan sonra görevi İlçe Seçim Kuruluna devretti. Odaya bağlı üyeler oylarını yargı gözetiminde kurulan iki sandıkta kullandı.

Kimler katıldı

Gerçekleşen genel kurula Ferizli Şof. Odası Başkanı Fazlı Demirci, Sakarya Şof. Odası Başkanı Feridun Canbaz, Kocaali Şof. Odası Başkanı Süleyman Albayrak, Hendek Şof. Odası Başkanı Cemil Varlıca, Hendek Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yaşar Demirel, Hendek Berberler Odası Başkanı Vahdettin Çilek, Sakarya Terziler Odası Başkanı İbrahim Çokluk, Kaynarca Şof. Odası Başkanı Tuncay Göktaş, Sakarya Tornacılar Odası Başkanı Bahattin Kılınç, Sakarya Kamyoncular Odası Başkanı Ramazan Pekbal ile Akyazı’da ki tüm Oda başkanları katıldı.

21 Oca 2018 - 18:48 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.

01

Erol özgürhakkı söylerAkyazılıyavuzhakkı söylerSERKAN ÖZGÜRKamuran AKSOR - Hakkı söyler yaşın kaç bilmiyorum odanın en az 50 senelik geçmişi var kiraciyken şuan kira alan biyer oldu kendi binası oldu insanları karalamk icin konusma kuru sıkı salliyosun başkan neyaptiki falan diye yapılanları göremiyorsun sende göz sorunu var gel bi ara seni inci göze götüreyim....sıkıntı yok burası bir oda herkes seçime girebilir ancak oğluna bırakır sözü yanlış haa oğluda aday olabilir istersen sende aday ol akyazılı arkadaşHAKKI SÖYLER . sıkıntın büyük anlıyorum seni ama önümüzde çokkkk uzun bir 4 yıl var bekle ve gör ne olacak nasıl olacakkimsenin kimseye akıl vermesine gerek yok babasından sonra oğlunu layık görende olur görmeyende olur,başkan hiç bir şey yapmamış olsa dahi seçimi kazandı tebrik edip arkasında durmak lazım kuru gürültüye gerk yokBİR DAHAKİ KURULDA ŞABAN BAŞKAN. NE OĞLU HANEDANLIK MI BURASI HİKMET NE YAPTIKİ OĞLU DEVRALSINKamuran AKSOR güzel dileklerin ve düşüncelerin için teşekkür ederim. SERKAN ÖZGÜR.Hayırlı Uğurlu Olsun. DEVAMINDA OĞULLARINIDA ADAY OLARAK GÖRMEYİ NASİP ETSİN. ALLAH İNŞALLAH.Özgür Soy İsmi Başkanlık Namına babadan oğula Gecsin Temennimiz...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ocak 18:48