Sıcaklıklar aniden düşecek! Yağmur geliyor...

Marmara Bölgesi'nde yarın sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak beklendiği, yağışların özellikle komşu il Kocaeli ve ilimiz çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı bildirildi.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada, bölgenin halen yüksek basınç merkezi ile Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak havanın etkisi altında olduğu, hava sıcaklıklarının kıyı kesimlerde yüksek nem oranı, sis ve pusun etkisiyle mevsim normalleri civarında seyrettiği belirtildi.  Açıklamada, yarın bölgede sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış beklendiği aktarılarak, "Yağışların; Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Yağışlı sistemin ardından ani sıcaklık düşüşüne bağlı olarak cumartesi ve pazar günleri, gece ve sabah saatlerinde hafif ve yer yer orta kuvvette zirai don riski bulunduğundan başta zirai faaliyetlerle uğraşan ilgililerin ve vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir." ifadeleri kullanıldı. Bölgede mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının 4 ila 6 derece azalarak, mevsim normallerinin yer yer altına düşeceğinin tahmin edildiği kaydedilen açıklamada, sıcaklıkların 22 Nisan Pazar gününden itibaren tekrar yükselmesinin beklendiği bildirildi.

19 Nis 2018 - 15:01 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.