Servis araçlarına önemli uyarı.Aksi halde..!

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, servis taşımacılığı sektöründe faaliyet gösteren esnaflara yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, servis taşımacılığı sektöründe faaliyet gösteren esnaflara yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Pistil, “Öğrenci servis taşımacılığı yapacak esnaflarımızın araçlarını, ‘Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği’ne uygun hale getirerek ruhsatlarına işletmeleri gerekmektedir. Aksi halde bu araçlara çalışma belgesi düzenlenmeyecektir” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, servis taşımacılığı sektöründe faaliyet gösteren esnaflara yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Pistil, öğrenci servis taşımacılığı yapan S plakalı araç sahiplerine “Okulların açılmasına yaklaşık iki ay süre kaldı. S plaka sahibi olmayan araçlara ve korsan servis taşımacılığı yapan kişilere yönelik ilgili denetim emniyet ve jandarma birimleri tarafından yapılacaktır. Esnaflarımızın mağduriyet yaşamamak için kalan iki aylık bu süre zarfında araçlarını yönetmeliğe uygun hale getirmeli ve ruhsatlarına işletmelidir” diye konuştu.

Pistil, “Bilindiği üzere geçen yıl itibariyle tahditli S plaka uygulamasına geçtik. Bu uygulama ile servis taşımacılığı esnafı belirlenmiş oldu. Aynı zamanda güvenli ve yüksek standartlı servis taşımacılığının da altyapısı oluşturularak denetim yapılabilir hale getirdik. Sektörün değeri artmış oldu. Öğrenci servis taşımacılığı yapacak esnaflarımızın araçlarını, ‘Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği’ne uygun hale getirerek ruhsatlarına işletmeleri gerekmektedir. Aksi halde bu araçlara çalışma belgesi düzenlenmeyecektir. Bu konuda tüm sektör esnafımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

22 Tem 2017 - 13:33 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.