Sendikalar Enver Toçoğlu'na güveniyor

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Milletvekili Aday Adayı Enver Toçoğlu, Türk-İş’in ardından Hak-İş’e bağlı sendikalarında desteğini aldı. Toçoğlu, sendikacılık döneminde olduğu gibi, mecliste de işçi ve emekli haklarının savunucusu olacağını söyledi.

img_1139.jpg
img_1144.jpg
Haber albümü için resme tıklayın

Toçoğlu, Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı sendikaların Sakarya Şube Başkanları ve İl Temsilcileri ile bir araya geldi. Sendikacıların sorunlarını dinleyen Toçoğlu, “Çalışma hayatının içinden gelen ve yıllarca işçileri ve emeklileri üst düzeyde hakkıyla temsil eden biri oldum. Her zaman önce çalıştığı yerin bacasını tüttüren ve beraberinde de işçinin hakkını arayan bir anlayışla hareket ettik. Milletvekili olmamız halinde de işçi kesiminin haklarını meclis çatısı altında savunuruz. Çalışan ve emeklilerin sorunlarının çözümünde en büyük etken olacağıma inanın ve güvenin” dedi.

“EN VERİMLİ DÖNEMDE UZAKLAŞTIRILDIK”

28 Şubat süreci ile ilgili bir soru üzerine “28 Şubat’ın sendikal alanda mağdur ettiği tek insan ben oldum” şeklinde yanıt veren Toçoğlu, “Türkiye’de insanların mutsuz ve karamsarlığa kapılmaları istendiği bir süreçte, biz kamu işçilerine 2 yılda toplam yüzde 368 oranında zamla bayram yaptırdık. 28 Şubat sürecini yönetenlerin Türk-İş’le de bağlantıları olmuş. Neticede bir iş mahkemesinde 2 günde karar aldırılarak en verimli dönemimizde Türk-İş’ten uzaklaştırıldık. Kalemimizi kıran hakim de Yargıtay Üyeliği ile ödüllendirildi”  ifadesini kullandı.

“TOÇOĞLU İŞÇİ VE EMEKLİYİ TEMSİL EDER”

Ziyarette sendika temsilcileri de düşüncelerini aktardı. Hizmet-İş Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir, “Sakarya’dan İşçi kesimini de temsil edecek ve çıkarılacak yasalarda işçi haklarını savunacak bir milletvekilimiz olsun arzusu taşıyoruz. Türkiye’de 14 milyon çalışan var. Bunların sadece yüzde 10’u sendikalı” dedi. Çelik-İş Şube Başkanı Rıfat Kurt ise “İşçi ve emekli kesiminden bir adayımızın olması bizi memnun eder. Şahsım adına Enver Toçoğlu’nun yanındayım ve destek olacağımı ifade ediyorum” diye konuştu. Toçoğlu’nu milletvekilliği yolunda destekleyen Öz Gıda İş Şube Başkanı Hayati Özer ve Öz Savunma ve Güvenlik İşçileri Temsilcisi Abdurrahman Deniz de, karşılaştıkları sorunlarla ilgili Toçoğlu’ndan destek sözü aldı.

11 Mar 2015 - 16:18 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.