Selva Öğretmen Mekke’ye Gitti

1995 yılında geldiği Akyazı’da 21 yıl gibi hayli uzun bir zaman öğretmenlik ve yöneticilik gibi görevlerde bulunan Selva Öğretmen Mekke’ye gitti

1995 yılında geldiği Akyazı’da 21 yıl gibi hayli uzun bir zaman öğretmenlik ve yöneticilik gibi görevlerde bulunan ve elde ettiği başarılarıyla Akyazılıların özellikle de görev yaptığı okulların bulunduğu yerlerde unutulması mümkün olmayan bir isim olan Selva Toğaç öğretmen, girdiği sınavları kazanarak gitmeye hak kazandığı Suudi Arabistan’ın Mekke şehrinde bulunan Uluslar arası Türk kız okulunda öğretmen olarak göreve başlamak üzere bu şehre gitti.

Akyazı’da öğretmen ve büyük bölümü de Müdür olarak görev yaptığı 21 yıl içinde önemli ve büyük başarılara imzasını atmış olan Selva öğretmenin Akyazı’dan ayrılıp Mekke’ye gitmesi Akyazılılarla birlikte görev yaptığı mahalle sakinlerini ve yetiştirip topluma kazandırdığı öğrencilerini derinden üzdü.

5 yıl süreyle Suudi Arabistan’ın Mekke şehrinde kalacağını söyleyen Selva öğretmen, geriye döndüğünde ikinci vatanım dediği Akyazı’da tekrar görev yapmak istediği söylemesi onun Akyazı’yı ve Akyazılıları ne kadar sevdiğinin bir kanıtı olarak değerlendirildi.

Görev yaptığı okullarda elde ettiği başarıları ile temayüz eden ve basının da yakından takip ettiği Selva öğretmene, gazeteci Salim Özyılmaz ile Kenan Certel  yine kendisi gibi okul müdürü olan eşi Süleyman Toğaç ile birlikte bir öğle yemeğinde ağırlayarak kendisine veda ettiler. Kenan Certel Selva öğretmene ayrıca bir de dolma kalem hediye etti.

15 Eki 2016 - 12:39 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.