Şeker Fabrikasında Satış Hüsranı

BankAsya'nın fabrikayı alması durumunda ne olacağı özellikle fabrikada kadrolu çalışan 320, kampanya döneminde çalışanlarla yaklaşın 800'ü bulan işçiler tarafından merakla bekleniyor.

MERAKLA BEKLENİYOR BankAsya'nın fabrikayı alması durumunda ne olacağı özellikle fabrikada kadrolu çalışan 320, kampanya döneminde çalışanlarla yaklaşın 800'ü bulan işçiler tarafından merakla bekleniyor. Söylentilere göre BankAsya fabrikayı aldığında Kütahya Şeker'in de sahibi olan Torunlar'a fabrikayı satacak, yada yeni bir ihale açarak fabrikayı bu kez BankAsya satışa çıkartacak. BÜYÜK KAYIP Fabrikanın alacak olan kuruluş tarafından çalıştırılmaması bu şehre büyük bir ekonomik darbe vuracak. Yıllık ortalama 120 milyon TL Sakarya ve ülke ekonomisine katma değer sağlayan Adapazarı Şeker Fabrikası'nın mutlak çalışmaya devam etmesi, bunun içinde gerekli olan kotanın verilmesi şart. KOTA VERİLSEYDİ Son 3 yıldır Adapazarı Şeker Fabrikası'nın kota sorununu çözmek için büyük mücadele veren APEK yönetimi, siyasilerin defalarca söz vermesine karşılık sorunu çözmemeleri sonucu fabrika bu noktaya getirilmiş oldu. Başta Sakarya Milletvekillerimiz bu sorunu söz verdikleri gibi çözmüş olsalardı bugün bu fabrika ne kapanma ile, ne satış ile karşı karşıya kalmayacak, 800 kişiye, dolayısıyla çalışanların aileleri dahil, bu şehrin esnafına, tüccarına, üreticisine ekmek kapısı olmaya devam edecekti. ÜRETİCİDE, ÇALIŞANDA TEPKİLİ 100 bin ton üretim kapasitesine sahip olan Adapazarı Şeker Fabrikası'nın 31 bin ton kota ile çalıştırılmasının, fabrikanın sonunu getirdiğini belirten çalışan ve üreticiler, kota sorununu çözmeyen siyasilere tepki gösterdiler. İlave verilecek olan 20 bin ton kota ile fabrikanın çok rahat bir şekilde çalışmaya devam edeceğini belirten üretici ve çalışanlar; "20 bin tok kota yüzünden bizi işsiz aşsız bırakanlar utansın" dediler. KİMLER ŞARTNAME ALDI Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi (APEK) tarafından açılan ve bugün yapılması beklenilen Adapazarı Şeker Fabrikası'nın satış ihalesi için Türkiye Şeker üretiminin büyük bölümünü elinde tutan Konya Şeker, Kütahya Şeker'in de sahibi olan Torunlar Gıda, Ülker Grubu ve Safi Şeker şartname almışlardı. Ancak hiçbiri ihaleye girmek için teklif vermedi.

08 Ağu 2012 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.