SEDAŞ,hizmetlerini ayrıştırarak SEPAŞ'ı kurdu

Müşterilerine her zaman kaliteli hizmet sunmayı hedefleyen Sakarya Elektrik Dağıtımı A.Ş. Enerji Piyasası Kurumu'nun ayrıştırılma projesiyle hizmet şekli parekende satış olması planlanan SEPAŞ'ı kurdu.

Sakarya Kocaeli Bolu, ve Düzce'de 1.5 milyon abonesi olan Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş., Enerji Piyasası Denetleme Kurulu'nun (EPDK), Elektrik Piyasası Kanunu kapsamında enerji dağıtım şirketlerinin dağıtım ve perakende satış faaliyetlerini hukuki olarak ayrıştırması yönünde verdiği karar nedeniyle, dağıtımı ve perakende satış hizmetlerini 1 Ocak 2013 itibariyle ayrı bir şirket bünyesinde vermeye başlayacak.

Sakarya Elektrik Dağıtım İcra Kuru Başkanı Sami Güven bugün Adapazarı'nda düzenlediği basın toplantısı ile yılbaşından itibaren başlayacak uygulamayla ilgili olarak bilgiler verdi.

Güven, EPDK'nın kararı sonrasında SEPAŞ adlı şirket kurduklarını belirterek elektrik faturalarının yeni kurulan SEPAŞ üzerinden gerçekleştireceğini söyledi. Güven şöyle devam etti:

"EPDK mevzuatı kapsamında 2013 yılında parekende satış hizmetlerinin dağıtım şriketlerinden ayrılacağı bir dönem başlıyor ve geçiş dönemi kontratları son buluyor. SEDAŞ enerji dağıtım şirketleri için zorunlu olan hizmet ayrıştırmasında da öncü şirket pozisyonunu koruyarak 1 Ocak 2013 itibariyle iki şirket olarak hizmet vermeye başlayacak. Aynı çatı altında, iki ayrı şirket olarak farklı faaliyet alanlarında hizmet verecek olan bu yeni yapılanmada, SEDAŞ kayıp kaçakla mücadele, enerji bağlantılarının yapılması, enerji kesme-açma ve sayaç sökme-takma işlemleri ile arıza bakım ve onarımdan ve yatırım faaliyetlerinden de sorumlu olacak."

Sami Güven, açıklamasında Elektrik satışı, parekende satış sözleşmeleri ve faturalandırma işlemleri ise yeni parekende satış şirketi SEPAŞ tarafından gerçekleştirileceğini, SEPAŞ logolu tüketim faturalarının da 1 Ocak 2013 itibariyle daha önceki faturalandırma sistemiyle aynı şekilde müşterilere ulaşmaya başlayacağını bildirdi.


12 Ara 2012 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.