SAÜEAH'a Başhekim bulunamıyor

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (SAÜEAH) görevden ayrılan Doç. Dr. Yakup Tomak'ın ardından Başhekimliği kabul eden olmadı

MEDYABAR.COM - 

2 yılı aşkın süredir SAÜEAH Başhekimliği ve hastane yöneticiliği yapan Doç. Dr. Yakup Tomak, Anesteziyoloji ve Reanimasyon uzmanlığı üzerine YANDAL kazanınca bu görevinden ayrılmak durumunda kaldı.

 

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen bu ayrılık sonrası SAÜEAH'ın yeni Başhekimi ve hastane yöneticisinin bir an önce atanması için çalışmalar başladı.

 

Eğitim ve Araştırma Hastanesi olduğu için Başhekimlerin en az Doçent ünvanına sahip olması gerekiyor.

 

Ancak bu sürede teklif götürülen çok sayıda Profesör ve Doçent Başhekimlik görevini kabul etmedi.

 

Akademisyenlerin gerekçeleri arasında hastanedeki eksiklikler, yaşanan sorunlar ve Başhekimlik durumunda önemli miktarda gelir kaybının yaşanacak olması gösteriliyor.

 

SAÜEAH'ta Başhekim ve hastane yöneticiliğine, Doç. Dr. Yakup Tomak'ın yardımcılarından Uzm. Dr. Mehmet Kılıç vekalet ediyor.

 

BU HABERLE İLGİLİ:

 

"Başhekim Tomak Görevinden Ayrıldı"

26 May 2017 - 10:15 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.