SASKİ'den 'kıl kurdu' iddialarına açıklama

SASKİ, Alifuatpaşa'da çeşmeden kıl kurdu çıktığı iddiasıyla ilgili inceleme başlatıldığını ancak malum kıl kurdunun atılmış olduğunu ve çevreden benzer şikayet gelmediğini açıkladı.

Geyve'de yayın yapan bir yerel sitenin gündeme getirdiği ve sitemizde de yer alan haberde Alifuatpaşa'da yaşayan Semra Ö. isimli kadın çeşmeyi açtıklarında bir kıl kurdunun düştüğünü belirterek çektiği görüntüyü youtube'de paylaşmıştı.

Görüntülerde, çeşmeden çıktığı iddia edilen kıl kurdunun dışında herhangi bir nesne yer almazken SASKİ iddialarla ilgili inceleme başlattı.

 

Evden Su Numuneleri Alındı 
Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi'nden bir haber ajansına servis edilen açıklamada konu ile ilgili araştırma başlatıldığı, haneden alınan su numunelerinin analiz için labaratuvara gönderildiği belirtildi. Ayrıca aynı kaynaktan beslenen bölgedeki diğer abonelerde böyle bir duruma rastlanmadığına vurgu yapıldı.

 

Çeşmeden Çıktığı İleri Sürülen Kıl Kurdu Atılmış 
SASKİ'den bir haber ajansına servis edilen açıklamada, "Basın kuruluşlarına yansıyan haberin ardından ekiplerimiz ilgili haneye gerekli incelemeler için yönlendirilmiştir. Haneden su numuneleri alınmış, analiz için labaratuvara gönderilmiştir. Hanedekiler, içmesuyundan çıktığı varsayılan kıl kurdunun ise atıldığını belirtmiştir. Ayrıca, aynı kaynaktan beslenen bölgedeki diğer abonelerle de görüşülmüş, vatandaşlar tarafından ekiplerimize benzer bir durumla karşılaşılmadığı ifade edilmiştir. Bölgede yapılan diğer araştırmalarda da vatandaşların bireysel içmesuyu depolarını sağlıksız bir şekilde kullandığı ortaya çıkmıştır"ifadeleri kullanıldı.


Açıklamayı servis eden haber ajansı; Genel seçimlerden önce SASKİ'nin yürüttüğü abone çalışmalarının çarpıtıldığı ve su sayaçlarına karşı bir algı oluşturulmaya çalışıldığı görüldüğünü, seçimlerin ardından da bu algının boşa çıktığının istatistiki verilerle ispatlandığı bilgisine yer verdi.

 

Semra Ö. İsimli Vatandaşın Şikayetini Anlattığı Görüntü İçin Aşağıdaki Bağlantıyı Tıklayınız 

08 Ağu 2015 - 10:10 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.