SASKİ Keremali’ye HES Kuracak

Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, şehrin enerji üretim kapasitesini arttırmak amacıyla Keremali Yaylasına HES (Hidroelektrik santralleri)) kurulacağını açıkladı.

Şehrin enerji üretim kapasitesini arttıracak dev projelerde son durumu açıklayan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, ''Büyükşehir Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis toplantısında da Akçay Baraj'ı ve Keremali'de kuracağımız dört adet HES'e mali desteği kapsayan maddeler de kabul edildi. Dev projelerle hem şehrimizin hem de ülkemizin ekonomisine katkı sağlayacağız. Türkiye'de ilkleri hemşerilerimiz için hayata geçiriyoruz'' dedi.

Rüstem Keleş, ''Sakarya'yı kendi enerjisini üreten bir şehir haline getirmek amacıyla hayata geçirdiğimiz projelerden ilki ADASU HES oldu. HES'i hizmete aldığımız 2013 yılından bu yana şehrimiz için 23 milyon lira değerinde enerji ürettik. Bu konuda iki önemli projemiz devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis toplantısında da Akçay Baraj'ı ve Keremali'de kuracağımız dört adet HES'e mali desteği kapsayan maddeler de kabul edildi'' diye konuştu.

Keremali'de her şey yolunda

İlkleri Sakarya için inşa ettiklerini dile getiren Rüstem Keleş, ''İçmesuyu ve enerji konusunda Akyazı ilçemizde de benzer bir projeyi hayata geçirdik. 4,5 milyon liralık proje kapsamında Keremali Dağı'ndan temin edeceğimiz suyu 18 kilometrelik çelik isale hattı ve iki içmesuyu deposu ile Akyazılı hemşerilerimizin musluklarına ulaştıracağız. Projemizin önemli bir ayağını isale hattı üzerine inşa edeceğimiz HES oluşturuyor. Söz konusu projemiz Akçay Barajı ile Türkiye'deki ilk örneklerin biri olacak. Bir yandan 18 kilometrelik içmesuyu hattı ile ilçemiz için içmesuyu sağlarken bir yandan da söz konusu hat üzerine yerleştireceğimiz bir adet türbin ile şehrimiz için enerji üreteceğiz. Projemiz tamamlandığında şehrimizi içmesuyu ve enerji geleceği için önemli bir garanti olmuş olacak'' şeklinde konuştu.

14 Şub 2017 - 14:18 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.