Sakaryaspor'un 2.Lig'deki muhtemel rakipleri

Sakaryaspor'un 2017-2018 sezonunda 2.Lig'de mücadele edeceği muhtemel rakipler 2 takım dışında belli oldu.

Spor Toto 3.Lig Play-off maçında Diyarbekirspor'u 2-1 mağlup ederek önümüzdeki yıl 2.Lig'de mücadele etme hakkını kazanan Sakaryaspor'un muhtemel rakipleri belli oldu.

 

2 Takım kaldı

TFF 1.Lig'de dün oynanan maçların ardından 2.Lig'e düşen takımlar belli olurken Gümüşhanespor-Erzurumspor 2.Lig Play-off final maçı ve 3.Lig 2.Grup play-off final maçının ardından önümüzdeki yıl 2.Lig'de mücadele edecek takımların tamamı kesinleşmiş olacak.

 

3.Lig'den gelenler
Spor Toto 3.Lig'de gruplarını lider olarak tamamlayan Bodrumspor, Sancaktepespor ve Afjet Afyonspor'un yanı sıra play-offtan gelen Altay'da Sakaryaspor'un önümüzdeki muhtemel rakipleri arasında.

 

1.Lig'den düşenler
PTT 1.Lig'de dün oynanan son hafta maçlarının  ardından Şanlıurfaspor, Bandırmaspor ve Mersin İdmanyurdu  küme düştü. Bu 3 takımda 2017-2018 sezonunda Sakaryaspor'la birlikte 2.Lig'de mücadele edecek.

Gruplar belirlenecek

Spor Toto 2.Lig ve 3.Lig'de grupların Haziran ayı sonunda yapılacak kura çekiminde belirlenmesi bekleniyor. Spor Toto 2'de 2017-2018 sezonu  26-27 Ağustos tarihlerinde oynanacak müsabakalar ile başlayacak

 

2.Lig Statüsü
Türkiye Futbol Federasyonu tarafından statüde bir değişiklik yapılmaması durumunda 2.Lig müsabakaları önümüzdeki sezonda 2 grup halinde oynanacak. 18 takımlı iki grup halinde yapılan müsabakalar sonunda gruplarını lider bitiren takımlar TFF 1.Lig'e yükselecek. Gruplarını 2,3,4 ve 5. sırada tamamlayan takımlar play-offa katılmaya hak kazanır.

 

Her grupta ayrı ayrı yapılan çeyrek final ve yarı final play-off maçlarını kazanan takımlar final müsabakasında karşı karşıya gelir. Final maçını kazanan takım TFF 1.Lige çıkan 3. takım olmaya hak kazanır.

 

İŞTE MUHTEMEL RAKİPLERİ

 

TFF 1.LİG'DEN DÜŞENLER

MERSİN İDMANYURDU
ŞANLIURFASPOR
BANDIRMASPOR

 

3.LİG'DEN ÇIKANLAR

SAKARYASPOR
AFJET AFYONSPOR
SANCAKTEPESPOR
BODRUMSPOR
ALTAY

 

2.LİG'DE KALANLAR

FETHİYESPOR
KAHRAMANMARAŞSPOR
BUCASPOR
FATİH KARAGÜMRÜK 
ANADOLU SELÇUKSPOR
PENDİKSPOR
HACETTEPESPOR
ZONGULDAK KÖMÜRSPOR
KEÇİÖRENGÜCÜ
NAZİLLİ BELEDİYE
KOCAELİ BİRLİKSPOR
SİVAS BELEDİYESPOR
AMED SPORTİF 
GÜMÜŞHANESPOR
KASTAMONUSPOR 1966
HATAYSPOR
MENEMEN BELEDİYE
ETİMESGUT BLD. 
SARIYER
KARŞIYAKA
NİĞDE BELEDİYE
EYÜPSPOR
TOKATSPOR
İNEGÖLSPOR
TUZLASPOR A.Ş.
KIRKLARELİSPOR
BUGSAŞSPOR 

21 May 2017 - 14:04 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.