Sakarya'nın yardımları Azez'de... Medyabar bölgede

İHH İnsani Yardım Derneği Sakarya Şubesinde toplanan yardımları, Sakarya'dan gazetecilerin de katılımıyla Suriye'nin kuzeyine ulaştırıldı

MEDYABAR.COM - 


Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörden temizlediği Suriye'nin kuzeyindeki El Bab ve Azez bölgelerindeki kamplarda yaşayan mülteciler için İHH İnsani Yardım Derneği Sakarya Şubesince toplanan yardımlar düzenli olarak bölgeye gidiyor.

 

İHH Şube Başkanı Sabahattin Aydın ve gönüllülerin bölgeye yaptığı ziyarete bu kez Sakarya basınından gazeteciler de davet edildi.

 

Medyabar.com adına TV264 Genel Yayın Müdürü Uğur Can da bölgeye giderek çalışmaları yerinde inceliyor.

 

Gazeteci Uğur Can, bölgedeki izlenimlerini Sakarya'ya dönüşte aktaracak.

 

Sakarya ekibi, Kilis'in karşısındaki Azez bölgesindeki Reyan kampını ziyaretten sonra El Bab bölgesine doğru hareket etti.

 

YARDIMIN HER ADIMINDA SAKARYA ADI 

 

İHH Şube Başkanı Sabahattin Aydın ise Azez'de yaptığı değerlendirmede; 

 

"10 bin 900 mülteci burada kalıyor. Özellikle Halep'in işgal edilmesinden sonra bölgeye gelen mülteciler var. Buranın bütün masraflarını 2017 yılında Sakarya'nın bağışçılarının katkılarıyla Sakarya İHH olarak üstlenmiş olduk. Burasının özelliği Türkiye sınırına çok yakın olması. Burada dul ve yetimler için ayrı bir bölüm oluşturulmuş durumda. Bu bölgede daha korunaklı bir yerdeler. Hemen ardında Uluslararası Şam Üniversitesi var. 2'nci yılında 700 öğrencisi var. Onun yönetiminde de Sakarya İHH olarak bulunuyoruz. Haftada bir günümüz de burada eğitim çalışmalarını koordine etmekle geçiyor" dedi.

08 Ara 2017 - 18:13 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.