Sakarya'nın Türküsünü Sakarya İçin Çaldılar

Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ve Medyabar işbirliği ile le hazırlanan "Sakarya İçin Çal" isimli proje tamamlandı.

"Sakarya İçin Çal" isimli projede Sakarya'nın en bilinen "Elmayı Top Top Yapalım" türküsü ve Sakarya öne çıkan yönleriyle tanıtıldı. 
SAÜ Esentepe yerleşkesi başta olmak üzere Sakarya'nın doğal, kültürel ve tarihi bölgelerinde çekimler yapıldı.

 

Proje ile, doğal ve kültürel bakımdan son derece renkli ve zengin bir coğrafyada yer alan Sakarya'nın, Karadenız ve Marmara'dan beslenen doğal güzellıklerıne, yerel kültürel unsurlarına, müzığın ve rıtmın güçlü vurgusuyla farkındalık yaratmak amaçlandı.

 

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas'ın başlattığı projeyi Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları ıle Medyabar ekibi ortaklaşa gerçekleştırdıler.

Projenin genel sanat yönetmenliğini Prof. Hatice Selen Tekin, müzik yönetmenliğini Öğr. Gör. Cengiz Atlan, görüntü çekimleri ve mekan seçimini ise Medyabar.com üstlendi. 
Projeye ait video klibin senaryosu, kurgusu ve dans yönetmenliği ise Yrd. Doç. Kerem Cenk Yılmaz'a ait.

Video klip Sakarya Üniversitesi sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

21 Eki 2016 - 13:29 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.