SAKARYADAN PAKİSTANA MEVLANA EV

Pakistan'da yaşanan sel felaketinden etkilenen afetzedeler için Türk Kızılayı'nın Sakarya'da bulunan depolarından bölgeye 30 adet Mevlana Evi, iki takım Obakent Evleri ile 15 ton kuru gıda ve temizlik malzemesi gönderilecek.

Pakistan'da yaşanan sel felaketinden etkilenen afetzedeler için Türk Kızılayı'nın Sakarya'da bulunan depolarından bölgeye 30 adet Mevlana Evi, iki takım Obakent Evleri ile 15 ton kuru gıda ve temizlik malzemesi gönderilecek. Arifiye'de bulunan Adapazarı Yerel Afet yönetim şefliğinde Pakistan'da yaşanan sel felaketinin ardından hummalı bir çalışma yürütülüyor. Depolarda bulunan her birinin maliyeti 3 bin 500 TL olan kurulumu kolay Mevlana evleri bölgeye gönderilmek üzere görevliler tarafından hazırlandı. Mevlana evlerinin yanı sıra her biri 12 parçadan oluşan daha önce Pakistan'da meydana gelen deprem felaketinde kullanılan sosyal donatıları bulunan iki takımdan oluşan Obakent evleri de afet bölgesine gönderilmek üzere görevliler tarafından son kontrolden geçirildi. Sakarya'da bir iş adamı tarafından bağışlanan 15 ton kuru gıda ile temizlik maddesi de bir TIR'la depoya getirildikten sonra Mevlana ve Obakent evleri ile birlikte bölgeye gönderilecek. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Kızılay Sakarya Şubesi Başkanı Şaban Kaludra, "Biz felaketin hemen sonrasında bölgeye ekiplerimizi gönderdik. Onlar çalışma yaparken burada da bir yardım kampanyası başlattık. Toplanan yardımlar ile depomuzda bulunan 30 adet Mevlana Evi ve iki takım halinde olan Obakent evleri ile birlikte bölgeye göndereceğiz. Onların normal yaşama dönmesi noktasında Türk Kızılayı olarak her zaman yanlarında olacağız. Bu mübarek Ramazan ayında dost ve kardeş ülke Pakistan'da sel felaketinden etkilenen kardeşlerimize herkesi yardım yapmaya çağırıyoruz" dedi.

24 Ağu 2010 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.