Sakarya'da 21 bin kişinin hesaplarına inceleme

15 Temmuz Darbe girişimi sonrasında Sakarya'da yaklaşık 21 bin kişinin banka hesaplarının incelendiği öğrenildi

Kaan Gümüşel'in haberi

MEDYABAR.COM -

15 Temmuz Darbe girişimi sonrasında Fetullahçı Terör Örgütüne mali destek sağlayanlara yönelik olarak yapılan adli ve idari inceleme ve soruşturmada Sakarya il genelinde yaklaşık 21 bin kişinin hesaplarının incelendiği öğrenildi.

 

 medyabar.com muhabirinin aldığı bilgilere göre  Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik soruşturma, bu terör örgütüne mali destek sağlayan şirketlere yönelik mali takip ile Bank Asya'ya yönelik Cumhuriyet başsavcılıkları ve emniyet müdürlükleri tarafından iletilen talep ve başvurular kapsamında Sakarya genelinde  yaklaşık 21 bin hesabın incelenmeye alındı.

 

Hesapları incelenen çok sayıdaki FETÖ şüphelisinin bankalardaki hesaplarının dondurulduğu da belirtildi.

Sakarya'da kaç kişinin hesabının dondurulduğu ise öğrenilemedi. 

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığın talimatıyla Sakarya'da 2 bin 295 şüpheliye FETÖ'den işlem yapıldı. Yapılan operasyon sonucu gözaltına alındıktan sonra hakim karşısına çıkan 2 bin 255 şüpheliden 698'si tutuklandı.

 

15 Temmuz Darbe girişimi sonrasında Sakarya'da yaklaşık 200 şirket incelemeye alınırken 22 şirkete de kayyum atanmıştı

 

 

07 Ara 2016 - 16:47 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.