Sakarya için son anket...Sonuçlarda şaşırtan değişim!

Büyükşehirler arasında yapılan memnuniyet anketinde Başkan Zeki Toçoğlu birinci oldu. AK Parti oy oranını korurken, CHP ise MHP'yi geçerek yerelde ikinci parti oldu. MHP'nin 10 puan kaybettiği bunun CHP'ye yansıdığı görüldü

12-26 Temmuz tarihleri arasında büyükşehirlerde yapılan ORC yerel seçim anket sonuçları yayınladı. Anketlerde toplam 26 bin 800 kişi ile görüşüldü.

 

Yapılan bu anket 2019 yılında yapılacak olan yerel seçimler için büyük önem taşırken, vatandaşa mevcut belediye yönetiminden memnun olup olmadıkları soruldu.

 

Vatandaşa, "Bu Pazar yerel seçim olsa Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oy vermeyi düşündüğünüz parti hangisidir" sorusu yöneltildi.

 

Ankete katılanlar yüzde 59,3 ile AK Parti derken, 19,5 ile CHP ikinci parti oldu. Ankete göre MHP 17,6'da kalırken diğer diyenlerin oranı %3 olarak açıklandı.

 

Yerelde hep ikinci parti konumunda olan MHP'nin bu yerel seçimlerde muhalefet konumunu CHP'ye kaptırdığı görülüyor.

 

MHP 2014 yerel seçimlerinde %26,9 CHP ise %9,3 almıştı. MHP 2009 yerel seçimlerinde %35 CHP ise 8,10 almıştı.

 

Ankete katılanların %59,7'si, Büyükşehir Belediyesi hizmetlerinden ve Başkan Zeki Toçoğlu'ndan memnun olduğunu söyledi.

 

Memnun olmayanların oranı yüzde 35,2 olurken, fikir belirtmeyen 5,1'de kaldı.

 

Toçoğlu, memnuniyet anketinde Büyükşehirler sıralamasında 1.sırada yer aldı. 

14 Kas 2017 - 10:24 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.

01

Anket - Anket hizmetinin maddi bedelini kim öderse birinci olur.bu işin böyle olduğunu herkes bilir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Kasım 10:24