Sağnak Yağış

Meteoroloji,ilimizinde aralarında bulundugu 15 il için sağnak yağış uyarısında bulundu

Meteoroloji,ilimizinde aralarında bulundugu 15 il için sağnak yağış uyarısında bulundu Meteoroloji, Türkiye'nin öğle saatlerinde Batı bölgelerinden başlayarak yağışlı havanın etkisine gireceğini bildirdi. Pazar günü, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Adana, Osmaniye ve K.Maraş çevrelerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışlar; Marmara'nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bilecik, Balıkesir), Batı Karadeniz (Zonguldak, Bartın, Karabük, Bolu, Düzce, Kastamonu), Çankırı, Çorum ile Ankara'nın kuzey ilçelerinde (Nallıhan, Beypazarı, Ayaş, Güdül, Çamlıdere, Kızılcahamam, Kazan, Çubuk, Akyurt) kuvvetli olacak. Pazartesi günü, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışlar; Marmara'nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bilecik), Batı Karadeniz (Zonguldak, Bartın, Karabük, Bolu, Düzce) çevrelerinde kuvvetli olacak. Hava sıcaklığı; Pazar günü, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun kuzey kesimlerinde 5 ila 7 derece olmak üzere, ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinde azalacak. Kuvvetli yağış ve hava sıcaklığındaki azalmanın oluşturabileceği olumsuz şartlara (Sel, Ani su baskını, Yıldırım düşmesi, yağış anında kuvvetli rüzgar, v.b.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor. Bölgelere göre hava durumu ise şöyle tahmin ediliyor; MARMARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, sabah Çanakkale ve Edirne, öğleden sonra güney ve batısı, akşam saatlerinden itibaren bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

05 Haz 2010 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.