Sağlıkta her şey sil baştan. Tüm müdürlerin görevi düştü!

Yeni çıkan KHK ile Kamu Hastaneleri Birliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü, kapatılarak İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlandı. İşte yeni getirilen sistemin detayları

MEDYABAR.COM

Azim Çelik'in özel haberi

Resmi Gazete'de yayımlanan Kanun Hükmünda Kararname(KHK) ile sağlıkta aktif olan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü kapatıldı.

 

Bu iki kurum, yeni getirilen sistemle İl Sağlık Müdürlüğü'nün alt kuruluşu olarak görev yapacak. Şu anda, mevcut tüm müdür ve yöneticilerin görevi pasif hale geldi.

 

Yeni sistemde şehirdeki sağlık alanında tek yetkili kişi il sağlık müdürü olacak. Yeni uygulama ile sağlık sistemi bundan önce olduğu gibi tek çatı altında toplanıyor.

 

Yetkililerden alınan bilgiye göre, kısa bür süre içinde tüm il sağlık müdürleri görevden alınacak ve bakanlığın belirlediği isimler göreve getirilecek.

 

Yeni getirilecek müdürler kadrolarını kurarak, bakanlığa bildirecekler. Bu kadrolarla Kamu Hastaneleri ve Halk Sağlığı'nı da bünyesine alacak olan İl Sağlık Müdürlüğü, 6 ay içinde yeni sisteme geçmiş olacak.

 

Bu kurumlardaki mevcut yönetici ve müdürler de hizmetin aksamaması için görevlerini yeni sisteme geçen kadar sürdürecek.

 

Sağlık Bakanlığı yeni sistemde göreve başlayan müdürlüklerde 6 ay sonra geniş kapsamlı inceleme yaparak, sistemin nasıl işlediğini denetleyecek.

27 Ağu 2017 - 12:11 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.