Sağlıklı ve kaliteli bir yaşamın anahtarını elde etmek ister misiniz?

İnsanlar, yaşam kalitelerini arttırmak için bazı aktivitelere eğilim gösterirler. Bu aktivitelerden biri de hem bedeni hem ruhu geliştiren, spordur.

İnsanlar, yaşam kalitelerini arttırmak için bazı aktivitelere eğilim gösterirler. Bu aktivitelerden biri de hem bedeni hem ruhu geliştiren, spordur.

Spor, belli kurallara ve tekniklere uyularak yapılan, vücudun direncini arttıran, kişiyi zinde tutan, stresi azaltan, vücudun fizyolojik kapasitesini geliştirip koruyan beden hareketlerinin tümünün ortak adıdır.

Sporun amacı kişiye göre farklılık gösterir diyebiliriz. Kimi insan zinde kalmak, sağlıklı bir yaşam sürmek için spor yapar; kimileri fazla kilolarından kurtulmayı amaçlar; kimileri vücud geliştirmek ister; kimileri de orantılı ve faydalı bir şekilde kilo almak ister. Amaçlar ve hedefler farklı olduğu için sporun dalları da farklılık gösterir. Hangi uğraşının hangi hedefe götüreceğini uzmanlar tarafından öğrenmek isteyen kişiler için tesisler oluşturulmuştur. Kişiler bu spor kompleksleri sayesinde istikrarlı bir şekilde spora başlar ve hedefine ulaşana kadar devam eder. Bireysel olarak yapılabileceği gibi grup halinde de sportif faaliyetler yapılmaktadır.

Sporun faydaları nelerdir?

-Spor, kişiyi bedensel, ruhsal ve mental açıdan geliştiren bir aktivitedir.

-Spor, kasları ve bedeni geliştire ve kan dolaşımını hızlandırır. Ayrıca kalp ve damar hastalıklarının oluşmasını engelleyerek pıhtılaşmayı hızlandırır.

-İştahı düzenler, aşırı kiloların ve hastalıkların önüne geçer.

-Kötü alışkanlıklardan uzaklaştırır, uyku düzenini sağlar.

-Kasları ve kemikleri güçlendiren spor, yaşlanmayı geciktirir.

-Spor yaparken vüdutta salgılanan birtakım kimyasallar sayesinde kişi ruhsal açıdan rahatlar. Hafızası gelişir, ezber yeteneği artar, öğrenme kabiliyeti genişler.

Sporun, saydıklarımızın dışında yüzlerce faydası var diyebiliriz. Bize bu kadar fayda sağlayan aktivite için hedeflerimize ve isteklerimize uygun spor salonu seçmemiz gerekmektedir.

Peki Adapazarı'nda spor salonu seçerken dikkat etmemiz gereken özellikler nelerdir?

Mesafe: Alışkın olmayan kişiler için düzenli spor yapmak, salona gitmek ilk evrelerde çok zor gelebilir. Bu sebeple işimize/evimize vs. yakın olan bir salon bizi bu zorluktan kurtaracaktır.

Bütçe: Spor salonlarının bir çoğu aynı ya da benzer donanıma sahiptir. Takribi % 20-30'u farklı donanım barındırır. Bu sebeple ücretler değişebilir. Hem bütçemize hem de hedefimize uygun olmasına dikkat etmeliyiz.

Çalışma Saatleri: Bazen resmi günlerde, bazen haftasonları bazen de geç saatlerde spor yapmak isteyebiliriz. Bu sebeple gidebileceğimiz saatleri düşünüp öyle karar vermeliyiz.

Hijyen: Bulunduğumuz her ortamda hijyene önem verdiğimiz gibi salondaki temizliğe de mutlaka önem vermeliyiz. Duşlar, soyunma odaları, spor aletleri herkesin ortak kullandığı alanlar olduğu için temizliği yapılmadığı takdirde bizleri çok kolay hasta edebilir.

Havalandırma/Klima: Aynı anda birçok insanın terlediği salonlarda, ortamdaki havanın sağlıklı bir şekilde kalabilmesi için havalandırma sisteminin olması şarttır.

Ekstra istediğimiz bir özellik daha varsa onları da göz önünde tutabiliriz.

Adapazarı'ndaki spor salonları arasında profesyonel eğitmenlerle çalışabileceğiniz, fitness, bosu, zumba, body building, plates, kardio, aerobik ve daha birçok spor aktivitesi konusunda hizmet veren bir salon mu arıyorsunuz? Tatilya Spor Salonu tam da istediğiniz özellikleri taşıyor! Üstelik Crossfit, Crosscake, Life Fitness, Sinerji 360 ekipmanları ile grup çalışmaları da yapabilirsiniz. Ayrıca günün yorgunluğunu üst model saunalarda bronzlaşarak atma imkanı da mevcut.

Değişim ve hedefe ulaşmak için doğru adrestesiniz...

22 Kas 2017 - 20:53 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.