Sağlık Bakanı'na kıskaç!

Ak Parti Sakarya Milletvekilleri, TBMM'de dün akşam saatlerinde Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile bir görüşme yaptı

bakan-1.jpg
Haber albümü için resme tıklayın

MEDYABAR.COM - 

Sakarya'da sağlık yatırımları ve hizmetleri konusunda yaşanan sorunlar gündemde yer bulmaya devam ediyor. 
Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından sözü verilen Şeir Hastanesi için gelişme yapanmaması, yeni kadın doğum ve çocuk hastanesi inşaatındaki sorunlar, yatak sayıları ve uzman doktor eksikliği gibi sorunlar için Milletvekilleri harekete geçti.

Geçtiğimiz günlerde Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin Medyabar.com'u ziyaretinde de dile getirdiği gibi şehir hastanesinin kurulacağı yer için öbnemli gelişmeler yaşanıyor.

 

Konuyla ilgili son olarak Ak Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Mustafa İsen, Ayhan Sefer Üstün, Recep Uncuoğlu ve Ali İhsan Yavuz, dün gece geç saatlerde TBMM lobisinde Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile buluştu.

 

Gazeteci Raif Ugan, o görüşmenin perde arkasını böyle yazdı: 

 

Bir süre önce Sağlık Bakanlığından gelen bir heyet Sakarya'ya yapılması planlanan şehir hastanesi kendilerine gösterilen yerleri incelediler.


Ve bu inceleme sonrası  hastane için en uygun yerin Arifiye'de bulunan Eski Topçu Kışlası olduğu Sağlık Bakanlığına bildirildi. Heyetin bu yeri uygun görmesi sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve AK Parti Sakarya Milletvekilleri Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ı ziyaret ettiler. Ve durumu anlattılar.

Bakan Işık, bahsedilen yerde Savunma Bakanlığının yeni askeri fabrikalar için gelişme alanı olarak kullanılacağını ifade etti.

 

Arifiye olmadı 

Böylelikle, yeni bir yer temini gündeme geldi. Arifiye'de yaşanan bu gelişme dün akşamki görüşmede Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a iletildi.

 

Bakan Akdağ'da yeni bir yer bulunması için hemen çalışmalar başlanmasını ve mevcut yerler haricinde yaklaşık 350 dönüm alan ihtiva eden bir yerin bakanlığa bildirilmesini istedi.
Bu konuda Büyükşehir Belediyesi ile de görüşüldü.

 

Bakanlıktan heyet kısa bir süre içinde Sakarya'ya gelerek şehir hastanesi için kendilerine gösterilen yerleri inceleyecek ve bir karara varacak. Tabi burada en büyük sorun şehirde yaşanan uygun arsa sorunu...

 

Doktor ve Personel Sorunu 
 Görüşmede Bakan Akdağ'a Sakarya'daki hastanelerde yaşanan Uzman Doktor ve sağlık personeli sıkıntısından da bahsedildi ve bu konuda destek istendi.

 

Yeni Hastaneler 

AK Parti  Sakarya Milletvekilleri Bakan Akdağ ile yaptıkları görüşmede Ağız Diş Sağlığı Merkezi ve Yeni Doğumevi inşaatında yaşanan sıkıntılardan bahsettiler ve bu çalışmaların bir an önce bitirilmesi için Sağlık Bakanlığından destek istediler.

 

 Bakan Akdağ görüşmede daha önceki Bakanlığından bu yana Sakarya'da yaşanan sorunları yakın olarak bildiğini ifade ederek özellikle Eğitim Araştırma Hastanesinin yapımı öncesi ve sonrası arazi temininde yaşanan sıkıntıları bizzat bildiğini ifade etti.

 

Yeniden Görüşecekler 

Bakan Akdağ bu konular hakkında en kısa sürede Sakarya Milletvekilleri ile yeniden bir araya geleceklerini de sözlerine ekledi.

04 Oca 2017 - 13:34 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.