SABAH SAÜ’de Afet ve farkındalık semineri verdi

Merkezi Akyazı ilçesinde bulunan S.A.B.A.H Arama Kurtarma Derneği üyeleri 16.11.2017 tarihinde Sakarya Üniversitesi 3 no’ lu Konferans Salonunda organizasyon da 3 saat boyunca Afet Farkındalık Semineri verdi.

80cf5aadd460fa5db0016291c44168ce.jpg
1ee29415dc21f70e13eeaa62b423e300.jpg
+11
Haber albümü için resme tıklayın

Merkezi Akyazı ilçesinde bulunan S.A.B.A.H Arama Kurtarma Derneği üyeleri 16.11.2017 tarihinde Sakarya Üniversitesi 3 no’ lu Konferans Salonunda Üniversitenin 3 saat süren eğitim verdiHizmet İçi Eğitim Birim sorumlusu Sayın Şenay Kesim ve ekibi tarafından düzenlenen organizasyon da 3 saat boyunca Afet Farkındalık Semineri verdi.

Eğitime olan yüksek ilgi nedeni ile salonda ki birçok katılımcının takip ettiği eğitimden önce tüm katılımcılar değerlendirme anketleri doldurdu. Bu anketle katılımcıların afet bilinci konusunda ki bilgileri değerlendirildi.

Eğitim esnasında genel başlıklar halinde Afetlere Genel Bakış, Afet Çeşitleri, Ülkemizin İçinde Bulunduğu Kuşakta Maruz Kaldığı Afetler, İlimizde yaşadığımız afetlerin çeşitleri ve özellikle bölgemizin depremselliği konularının üzerinde duruldu ve alt başlıklar halinde ayrıntılı olarak aktarıldı.

Seminer boyunca özellikle Sakarya Üniversitesi İnşaat Fakültesi Bölüm Sorumlusu Sayın Prof.Dr.Zeki Gündüz ün ilgili yerlerdeki Akademik Bakış Açısından faydalanarak ayrıca diğer katılımcıların görüşlerine başvurmak suretiyle seminere interaktif bir format katarak gelen dinleyicilerin konulara daha geniş perspektiften bakması ve dikkat dağınıklığının önüne geçilmesi amaçlandı.

Seminer boyunca bölgemizde ki bir afet olasılığına karşı zarar azaltma çalışmaları kapsamında yapılabilecek iyileştirmeler üzerinde konuşuldu.

Özellikle Adapazarı merkezde deprem tehlikesi ile ilgili olarak zeminden kaynaklanan risklerin düşürülmesi için yapılacak iyileştirme çalışmalarının maliyetli olacağı sonucuna varıldı. Ancak Adapazarı merkez de depremde meydana gelecek yıkılmaların önüne geçmek için bina yaparken maliyetine bakılmadan zemin iyileştirmelerinin yapılması gerektiğinin altı çizilerek ifade edildi.

Alternatif olarak şehirleşmenin zemini sağlam olan başka bölgelere kaydırılarak bu maliyetler olmadanda bina yapılabileceği de ayrıca vurgulandı. Bunun dışında depremden önce, deprem anında hangi davranışların sergilenmemesi gerektiği, depremden sonra yapılması gerekenlerle ilgili el broşürleri de katılımcılara verildi.

Eğitimden sonra eğitim sonrası değerlendirme formları dağıtılarak eğitimin sağladığı ek bilgi ölçülmeye çalışıldı.

Seminerde katılımcılarla Konferans Salonunun karşısındaki açık alana gidilerek burada ekip ruhunu geliştirecek eğlenceli bir etkinlik yapılarak S.A.B.A.H Arama Kurtarma Derneği’ nin yaptığı çalışma sona erdi.

S.A.B.A.H Arama Kurtarma Derneği yetkilileri bundan sonra da zorda kalan insanların hayatlarına dokunabilmek için bütün fedakarlığı ile tüm kurumlarla işbirliği halinde yapacağı çalışmalarla başta bu ülke insanına ve tüm insanlığa hiç bir ayırım gözetmeden insana fayda sağlayacak çalışmalar yapmaya devam edecektir.

18 Kas 2017 - 16:35 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.