Saadet Partisi Basın Açıklaması

Değerli Basın mensupları ve çok kıymetli Akyazılılar, Şahsım ve Teşkilatım adına hepinizi saygı, sevgi, hürmet ve muhabbetle selamlıyorum. Geçtiğimiz günlerde Akyazı da yayın yapan bir haber sitesinin organizasyonunda Akyazı Belediye Başkanı Sayın Yaşar Yazıcıyla bir söyleşi gerçekleştirilmiş, program da partimizle alakalı bazı değerlendirmelerde bulunulmuştur. Basın toplantımızla o değerlendirmelerden doğan cevap hakkımızı kullanacağız. Öncelikle söyleşiye katılan Akyazı'mızın değerli basın mensuplarından Alaattin Onur'un Saadet Partisinin Akyazı daki konumuyla alakalı değerlendirmeler yapılırken '' Saadet Partisi yönetimini zor kurmuştur'' ifadesini bilgi eksikliğinden kaynaklanan talihsiz bir beyan olarak gördüğümüzü ifade ederek sözlerime başlamak istiyorum. Saadet Partisi Akyazı ilçe teşkilatı Akyazı da faaliyet gösteren Siyasi Partiler arasında haftalık yönetim kurulu toplantıları aksatmadan icra eden tek siyasi parti konumundadır. Yine basınımızın da katılımıyla Aylık divan toplantılarını aksatmadan icra eden ve Akyazı'nın problemlerine çözüm odaklı muhalefet ortaya koyabilen tek partidir.Bu durum kamuoyu tarafından da taktirle karşılanmaktadır. Bizler hayal aleminde yaşayan insanlar değiliz. Partimizin bugünlere gelene dek içerisinden geçmiş olduğu sıkıntıları bizzat yaşayan, bu süreçlerin kazançlarını ve kayıplarını değerlendirebilen insanlarız. Milli görüş camiası olarak son iki yılda çok sıkıntılı süreçler yaşadık. Liderimiz, hareketimizin kurucusu Erbakan Hocamızı kaybettik. Numan bey'in ayrılarak parti kurmasıyla toparlanma sürecine girmiş olan teşkilatlarımız akamete uğradı. Ancak buradan yola çıkarak Saadet Partisinin bittiğini gücünü kaybettiğini düşünmek doğru bir yaklaşım değildir. Dünyanın kendi eksenleri etrafında döndüğünü zanneden , nereden, nasıl olursa olsun belediye başkan adayı yada meclis üyesi adayı olmalıyım mantığıyla hareket eden bazı şahsiyetlerin bugün aramızda bulunmuyor oluşu sizleri bu düşünceye sevk ediyorsa yanılıyorsunuz. Şahsi ihtiraslarının esiri olmuş bu kişiler Saadet Partisinin çok rahat kazanabileceği geride bıraktığımız yerel seçimin kaybedilmesine sebep olmuşlardır. Seçim döneminde yaptıkları borçları dahi ödemeden istifa etmiş başka bir siyasi partinin üyesi olmuşlardır. Şimdi ise iktidar partisinden ikbal arayışı içerisine girmişlerdir. Dolayısıyla Akyazı özelinde yaşanan süreçleri değerlendirdiğimizde partimiz için önemli bir kayıp söz konusu değildir. Görevi devraldığımız gün itibariyle bir toparlanma harekatı başlatarak teşkilat şemamızdaki eksikliklerin giderilmesi için gayretli bir şekilde çalışırken, diğer taraftan da Akyazı'nın problemleriyle alakalı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu söyleşide yapılan değerlendirmeleri her seçim dönemi öncesinde yapılan rakiplerini kamuoyu nezdinde küçük göstermeye yönelik açıklamalar olarak değerlendiriyoruz. Bu değerlendirmeleri yapanların geride bıraktığımız yerel seçimlerde düştükleri durumu hatırlamalarını tavsiye ediyoruz. Saadet Partisinin Akyazı'daki gücünü küçümseyerek önümüzdeki dönemde yeniden aday olduğunu açıklayan Sayın Yaşar Yazıcının Partisi tarafından yeniden aday gösterilmesinden büyük memnuniyet duyacağımızı da ifade etmek istiyorum. Saadet Partisi olarak herhangi bir siyasi partiden adaylık girişiminde bulunan hiçbir şahsın partimiz tarafından aday gösterilmeyeceğini bugünden beyan ediyoruz. Toplantımızın bundan sonraki bölümünde güçlü oldukları iddiasında olanların gücünün kime yettiğini açıklayacağız. Bilindiği gibi Akyazı'nın çeşitli yerlerine parkomat adı verilen cihazlar yerleştirilerek vatandaşlarımızın yol kenarlarına bırakmak zorunda kaldığı araçları için fahiş park ücretleri ödemeleri istenmektedir. 3194 sayılı İmar Kanunun 37. ve 44. maddelerine dayanılarak yıllardır Akyazı halkından otopark parası tahsil edilmektedir. Bu kanun ilgili bendinde şöyle denmektedir. c. Otopark bedeli alınan parsellerin otopark ihtiyacının belediye veya valilikçe karşılanması zorunludur. Otopark ihtiyacı parselinde karşılanamayan ve idaresince İmar Kanununun 37 nci maddesine göre otopark tesis edilemeyen alanlarda otopark bedelinin arsa payı hariç %25'i yapı ruhsatının verilmesi sırasında nakden, kalan %75'i ve arsa payı ise belediyesince veya il özel idaresince parselin otopark ihtiyacı karşılandıktan en geç doksan gün sonra o yıla ait miktarlara göre değerlendirilerek tahsil edilir. Yapı ruhsatı düzenleme aşamasında ödemelere ilişkin taahhütname alınır ve tapu kütüğüne bu hususta şerh düşülür. Plansız alanlarda otoparkın parselinde veya yapıda karşılanması zorunludur. Şimdi sormak istiyoruz; Yıllardır Akyazı halkından topladığınız otopark paraların akıbeti nedir? Tahsil ettiğiniz bu paralara istinaden kaç vatandaşımıza otopark alanı tahsis ettiniz?Akyazı'nın en büyük problemlerinden biri olan otopark problemini çözmeye gücünüz yettimi? Akyazı'yı içilebilir bir su kaynağına kavuşturmaya gücünüz yettimi? Akyazı halkını su içmek zorunda bıraktığınız aspesli borulardan kurtarmaya gücünüz yettimi? Gençlerimizi sokaklardan, uyuşturucu ve alkol gibi zararlı alışkanlıkların esiri olmaktan kurtaracak gençlik merkezleri, spor kompleksleri yapmaya gücünüz yettimi? Modern bir otobüs terminalini Akyazı'ya kazandırmaya gücünüz yettimi? Akyazı'nın sokaklarını çöplerden ve sokak hayvanlarından temizlemeye gücünüz yettimi? Akyazı'nın göbeğindeki yeni aile parkını topluma kazandırmaya gücünüz yettimi? Akyazı'yı modern bir şehir görünümüne kavuşturmaya gücünüz yettimi? TOKİ Projesiyle vatandaştan para topladınız henüz bir çivi çakmaya gücünüz yettimi? Hayır Akyazı'ya bu hizmetleri sunmaya gücü yetmeyenlerin başkalarının gücü üzerine yorum yapmalarını manidar buluyoruz. Gücümüzü merak edenlere sözümüz şudur; Akyazı halkı önümüzdeki yerel seçimlerde bu kibir ve korku duvarlarını yıkarak tertemiz bir sayfa açacak ve hak ettiği hizmetlere kavuşacaktır. Bizler hizmet yolunda takatimizin sonuna kadar yürümeye ve Akyazı'nın sesi olmaya devam edeceğiz. Kamuoyuna saygıyla arz ederim. Selman Demirtaş Saadet Partisi Akyazı İlçe Başkanı