Saadet Orhan Gazi'yi tıka basa doldurdu

Saadet Partisi il Başkanlığının 'Genişletilmiş il divan' toplantısı Orhangazi Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Toplantıya Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, Saadet Partisi GİK üyesi İsmet Aksoy, il sorumlusu Fahretin Bay, İl Başkanı Eyüp Yıldırım, Gençlik Kolları Başkanı Tuncay Er, Kadın Kolları Başkanı İlçe Başkanları, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Saadet Partisi İl Teşkilatı "Seçime Hazırlık" adı altında yaptıkları Genişletilmiş İl Divan toplantısında, 2015 genel seçimlerinin startını verdi. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç'ün de katıldığı toplantı Orhangazi Kültür Merkezi'nde yapıldı. Sakarya İl Başkanı Eyüp Yıldırım, toplantının açılış konuşmasında, ahlak ve maneviyatın önemine değindi.

Yıldırım, "Cami önüne bırakılan bebekleri artık çöplüklerden topluyoruz. Sonra cinayetler, kapkaç olayları, hırsızlık vb. Adalet Bakanlığının raporuna göre, cezaevleri Cumhuriyet tarihinin en yüksek doluluk oranına ulaşmıştır. Türkiye'de kadın cinayeti 169 olarak belirtildi. Bu insanlar durup dururken mi suç işledi de içeri girdi? Bu cinayetlerin temelinde huzursuzluk, huzursuzluğu tetikleyen ise geçim sıkıntıları ve çoğu da Anadolu'dan ekmek bulmak için göç eden insanlar" şeklinde konuştu.

Hükümetin icraatlarını ve yerel yönetimleri de anlatan Yıldırım, "Türkiye 12 yıllık Ak Parti iktidarında kaosa doğru sürüklenmiştir. Uçurumun kenarındayız. Genel seçimlerle ilgili tüm hazırlıklarımızı başlattık. Çok çalışarak, bizimde içinde yaşadığımız ülkemizi bu kaostan kurtaracağız." dedi.

"Türkiye'de tarım ve hayvancılık bitti, dışarıdan ot ve saman bile ithal etme noktasına geldik. Anadolu'da dibe vuran hayvancılık ve tarımla birlikte büyükşehirlere doğru göç başladı." diyen Yıldırım, Sakarya'da Eğitim yılı açılış programlarında başta büyükşehir olmak üzere belediye başkanları ve bürokratların özellikle İHL (İmam hatip liseleri)'nde yaptıkları şovları ibretle izlemekte olduklarını sözlerine ekledi.

AKP, ilkleri yaşatıyor! 

Sakarya'da partisinin Genişletilmiş İl divan toplantısında konuşan Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, 50-52 katrilyon paranın faize gittiğini ileri sürdü.

Tonguç "Sakarya sokaklarını bir yıl ödenen faiz paralarıyla doldursak almaz, bu kadar büyük bir para, 528 ton saf altın eder..." dedi.

Türkiye'nin iktisadi konularına dikkat çekerek tespitler yapan, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik tablosunu çıkardı.

Tongüç, "Son açıklanan raporlara göre, Ağustos ayında Türkiye'nin işsizlik oranının yüzde 8,8 olduğunu söyleyerek, "AKP, 2002 yılında işbaşına geldiğinde Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 6'idi. Mevsim olarak bile işsizliğin en az olması gereken bir mevsimde, AKP'nin iktidar olduğu dönemi baz alarak aşağı yukarı işsizlik oranında yüzde 40'lık bir yükselme söz konusu. Cari açık bir türlü önlenemiyor, durdurulamıyor. Tarım, hayvancılık aşağı yukarı tamamıyla çökmüş durumda. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa mevcut iktidar döneminde dışarıdan kurbanlık anguslar getirilmiş, yani hayvan ithal edilmiştir. Yine AKP döneminde tarihimizde ilk defa saman ve ot ithal etmişiz" diye konuştu.

Başkan Yardımcsıı İlyas Tonguç sözlerinin devamında hayvancılığın Anadolu'da dibe vurmasından dolayı da büyükşehirlere doğru yoğun bir şekilde göçlerin yaşandığını söyledi.

Türkiye'yi karış karış gezdikleri söyleyen Tonguç, "Bakınız IMF'ye ödenen borçlar bitti diyorlar, fakat faize ödenen paraya bakıyorsunuz 50-52 katrilyon gidiyor. Benim Sakaryalı kardeşim bir, iki, üç, dört, beş, elli iki zannediyor. Halbuki şu Sakarya sokaklarını sadece bir yıl ödenen faiz paralarıyla doldursak almaz, bu kadar büyük bir para. Kuyumcu kardeşlerim bir hesap yapmışlar, gramı 90 liradan, çarptı böldü 2002 - 2013 itibariyle, 2013, 2012 ve 2014 itibariyle faize verilen ve verilecek olan faizin tamamı ne kadar biliyor musunuz? Sıkı durun tam 528 ton saf altın ediyor." şeklinde konuştu.

22 Eyl 2014 - 11:54 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.