ROTASYONDA SIRA ÖĞRETMENLERDEMİ ?

Okul müdür ve yardımcılarından sonra öğretmenlere de rotasyon uygulanacağı savunuluyor.

Rotasyonda sıra öğretmenlerde mi? Okul müdür ve yardımcılarından sonra öğretmenlere de rotasyon uygulanacağı savunuluyor. Aynı okulda 8 yılını dolduran öğretmenlerin il dışına tayinlerine ilişkin çalışma yapıldığını söyleyen eğitimciler, "Kaygılıyız" diyor. İlk ve ortaöğretim kurumlarında yaklaşık 15 bin müdürün yer değiştirmesine yol açan Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) geçtiğimiz ağustos ayında yürürlüğe koyduğu yöneticilerin atama ve yer değiştirmelerine ilişkin yönetmeliğin kapsamı geçtiğimiz günlerde genişletildi. Rotasyon kapsamına aynı kurumda 5 yılını dolduran müdür başyardımcıları ve müdür yardımcıları da girdi. Ancak rotasyonun yalnızca okul yöneticileriyle sınırlı kalmayacağı öğretmenlere de "rotasyon" uygulanacağı iddiası eğitim camiasına bomba gibi düştü. İddiaya göre aynı kurumda 8 yılını dolduran öğretmenler de rotasyona girecek ve tayinleri il dışına yapılacak. Öğretmenleri kaygıya sürükleyen bu iddiaları eğitimcilere sorduk. KAYGIYLA İZLENİYOR Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, MEB Müsteşarı Emin Zararsız'ın geçtiğimiz günlerde yaptıkları görüşmede "öğretmenlerin de rotasyona tabi tutulacağını" ima ettiğini belirterek, "Bu açıklama bakanlıkta öğretmenlere de rotasyon düşünüldüğünü gösteriyor" dedi. Bu tartışmaları başta öğretmenler olmak üzere eğitimcilerin kaygıyla izlediğini anlatan Koncuk, şöyle konuştu: "Bakan Dinçer, ‘Bu konuda çalışma yapmıyoruz, düşündüğümüzde görüşlerinizi alırız' diyor. Ancak kesin biçimde öğretmenlere rotasyona olmayacağı söylenmiyor. Tepkiler üzerine şimdilik bu konu askıya mı alındı bilmiyoruz." 8 YILINI DOLDURANLAR Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız da bakanlığın, yüz binlerce öğretmende mağduriyetler yaratacak, ekonomik ve sosyal olarak ciddi sorunlara yol açacak "öğretmenlere rotasyon" uygulamasını aklından bile geçirmemesini istedi. Eski Eğitim Sen Başkanı Alaaddin Dinçer de bakanlıkta aynı kurumda 8 yılını doldurmuş öğretmenlere rotasyon uygulanacağına ilişkin bir çalışma yapıldığına ilişkin bilgi aldıklarını belirterek, şöyle dedi: "Tepkiler üzerine geri adım atıldı. Ancak bu konu gündemden düşmedi. Bu çalışma var. Eğitim yılı başladığı için harekete geçilemedi."

12 Eki 2011 - 00:00 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.