REŞADİYE İ.Ö.O DAN ÇANAKKALE KUTLAMASI

Akyazı'ya bağlı Reşadiye İlköğretim okulu düzenlediği muhteşem bir programla Çanakkale zaferinin 96. yıldönümünü kutladı.

REŞADİYE İ.Ö.O DAN ÇANAKKALE Akyazı'ya bağlı Reşadiye İlköğretim okulu düzenlediği muhteşem bir programla Çanakkale zaferinin 96. yıldönümünü kutladı. Belediye Konferans salonunda düzenlenen gece saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Reşadiye İlköğretim Okulu Süleyman Toğaç Çanakkale savaşlarının tarihimizin en önemli sayfalarından biri olduğunu belirterek, Çanakkale Zaferi nin birbirine kenetlenmiş bir milletin neler yapabileceğini gösterdiğini, bu topraklarda yıllardır et-tırnak olmuş Anadolu insanının değerlerine verdiği önemi simgeliyor. Dedi. Çanakkale de yaşananların unutulmaması ve unutturulmaması gerektiğini de söyleyen Toğaç yurdun her köşesinden binlerce insanımızı şehit verdiğimiz Çanakkale savaşları Türk'ün var olma, yok olma savaşıydı. Bunu başaranları minnetle ve şükranla anmak, unutmamak ve unutturmamak boynumuzun borcu olmalıdır dedi. Reşadiye köyü muhtarı İmdat Yılmaz da 18 Mart Şehitler gününde bu vatanı bizlere emanet eden şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Kahraman ordumuzun kanlarıyla tarihe yazdığı bu zafer Türk Milletinin ruh kuvvetini tüm dünyaya ispatlamıştır dedi. Okul öğretmenlerinden Fatma Coşkun ve Pervin Külür'ün sunumu ile gerçekleşen programda sıra ile günün anlamını belirten şiirler, komando yemini ve şehitler ölmezmiş adlı tiyatro oyunları, isimsiz kahramanlar orotoryası yer aldı. Savaşın anlatıldığı slayt gösterisinden sonra ortaya konan düşmanın yaralarını saran Türk askeri oyunu salonda duygulu anlar yaşanmasına neden oldu. Okul öğretmenlerinden Hanife Kurbaş, Ayda Sarıganyan, Tayfun Ay ve Hasan Mesut Fidan'ın görev aldığı muhteşem gece Okul Müdürü Süleyman Toğaç'ın oğluma adlı şiiri okuması ile sona erdi. Geceye Garnizon komutanı Rifat Tamer Aksoy, Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, Dokurcun Belediye Başkanı Ruhi Yılmaz, MHP İlçe Başkanı Ahmet Birinci, Has Parti İlçe Başkanı Emir Uzman, MHP Sakarya Milletvekili aday adayı Bahattin Furuncuoğlu,Şoförler Odası başkanı Hikmet Özgür, Madeni Sanatlarlar derneği başkanı Ömer Çetin Sarı,Akyazıspor kulüp başkanı Rahmi Aktürk,Muhtarlar, Daire müdürleri, Milli Eğitim mensupları ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

25 Mar 2011 - 00:00 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.