Ramazan’da Zabıta’dan Pazaryeri Denetimleri

Akyazı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri İlçe kapalı pazaryerinde Ramazan ayı denetimlerini sürdürüyor.

a99b057d29580b86de66f8d275735558.jpg
e7f60da5008e7bfa27de8b6743e1e614.jpg
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Akyazı’nın tek pazaryeri olan Akyazı Kapalı pazaryerinde esnafların kurallara riayet etmesi ürünleri tezgâhlara dizme ve ürünleri fiyatlandırma standartlarına uyulması, ürünlerin üst üste dizilmemesi ve ezik bozulmuş ürünlerin satılmaması, tartı ve terazilerin doğru ve sağlam olması eksiksiz tartma işlemini yapabilmesi,  kapalı muhafaza edilmesi gereken süt ve peynir ürünleri gibi ürünlerin açık şekilde satışa sunulmaması, son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin ya da merdiven altı imal edilen ürünlerin halka satılmaması, vatandaşı tezgâha çekmek ve haksız rekabete neden olmamak amacıyla çığırtkanlık yani sesli ürün tanıtımı yapılmaması gibi bir çok kuralın denetimi ve bu kurallara uyulması amacıyla bu veya buna benzer şekilde hareket eden esnafları anında uyararak Akyazı Belediyesi Zabıta ekipleri yaz aylarında semt pazarındaki denetimlerini sıkılaştırdı.

Akyazı Belediyesi Zabıta müdürlüğünce yapılan açıklamada; “ Temizlik kuralları, Sağlık kuralları, ürünlerin tezgâha dizme koşulları ve satış koşulları, tartılması, paketlenmesi ve halka sunulmasındaki önem gereken hususlar sadece belirli aylar için değil yılın 365 günü geçerlidir. Zabıta ekiplerimiz ilçemiz genelinde bu denetimlerine her zaman aynı ciddiyetle devam edecekler” dedi.

31 May 2017 - 17:08 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.

01

haydar abı - FIYATLAR UCMUŞ fıyatlarıda denetleseydiler.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 31 Mayıs 17:08