Ramazan yufkaları açılmaya başladı

Her Ramazan ayı öncesi olduğu gibi bu Ramazan öncesinde de ateşler yakıldı, hamurlar yoğrulup yufkalar hazırlanmaya başlandı.

Tüm Müslüman âlemi için önemli bir ay ve bağışlanma için fırsat zamanı olan Ramazan ayına son 1 gün kaldı ve vatandaşlar artık son hazırlıklarını yapıyor. Temizlikler, alışverişler ve çeşitli hazırlıklar yapılırken bazı mahallelerde ise bir araya gelen hanımlar imece usulü yufkalarını açıp hamur işi hazırlıklarını tamamlıyorlar.

Yufkalar açılırken küçük çocuklara ise unlar içinde hamurlarla oynamak düşüyor.

Peki ilk oruç hangi gün tutulacak? İlk Sahura ne zaman kalkılacak, İlk Teravih namazı ne zaman kılınacak?HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Hacı İbrahim AYDIN

16 Haz 2015 - 11:31 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.