OY KULLANIRKEN NELER GEREKİYOR

Seçmen bilgi kağıdı gelmeyenler ibraz edecekleri kimlik ile oy kullanabilecekler.Hangi kimlikler geçerli olacak

Seçmen bilgi kağıdı gelmeyenler ibraz edecekleri kimlik ile oy kullanabilecekler. YSK'nın verdiği bilgiler doğrultusunda, seçmen kartları ellerine ulaşmayan seçmenler de oy kullanabilecek. Bunun için seçmenlerin, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) www.ysk.gov.tr adresli resmi internet sitesine girerek, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık numarasıyla birlikte oy vereceği yer, sandık numarası ve sıra numarasını öğrenmesi yeterli olacak. Bu bilgileri elde ettikten sonra sandık başına gidecek olan seçmen, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan, nüfus cüzdanı, resmi daireler veya iktisadi devlet teşekkülerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, avukatlık kimlik belgesi gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki belgelerden birisini sandık başkanına verecek ve seçmen sıra numarasını söyleyecek. REFERANDUMA 1 GÜN KALIRKEN, VATANDAŞLARIN SEÇMEN KAĞITLARINI ALMADIKLARI ORTAYA ÇIKTI Akyazı İlçesi İnönü Mahallesi Muhtarı Mustafa Aydın seçmen kağıtlarını almayanların kağıtlarını tek tek evlerine giderek teslim ediyor. Mustafa Aydın bayram dinlemeden vatandaşların kapılarını tek tek çalarken, " 12 Eylül Pazar günü referandum var bir çok vatandaşımız muhtarlığa gelerek kağıtlarını aldı. Fakat almayanlarda oldukça fazla. Bende bayram nedeniyle hem bayramlaşma hemde seçmen kağıtlarını dağıtmak için kapı kapı dolaşıyorum " dedi. Bazı vatandaşlar uygulamadan oldukça memnun olduğunu dile getirirken " Ramazan dolayısıyla fındık, eş, dost, derken kağıtlarımızı almayı unutmuşuz, kapımıza gelmesinden son derece mutlu olduk. Mahalleli olarak kendimizi ayrıcalıklı hissediyoruz" dedi.

11 Eyl 2010 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.