Oryantiring Şenliği Ormanpark’ta Yapıldı.

Tüm Dünya genelinde 60 Ülke de 96000 katılımcının aynı anda ve aynı günde yaptığı 24 Mayıs Dünya Oryantiring günü şenlikleri Türkiye genelinde de yapılırken şenliklerin Sakarya Organizasyonu Akyazı ’da yapıldı.

5f9a5da2a9652f81ceac3222b1e8529e.jpg
501fb069e9d90cc2f2c161f06110499e.jpg
+9
Haber albümü için resme tıklayın

Dünya genelinde 60 Ülke de aynı anda ve Türkiye genelinde yapılan, Sakarya’da ise Akyazı’da yapılan Dünya Oryantiring şenlikleri çerçevesinde Akyazı Kuzuluk Orman parkta 24 Mayıs çarşamba günü saat 10.30 da Türkiye Oryantring federasyonu Sakarya İl temsilciliği ile Akyazı Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği programda Oryantiring yarışması yapıldı.

24 Mayıs Dünya Oryantring günü münasebetiyle Türkiye Oryantiring federasyonu Sakarya İl temsilciliği ile Akyazı Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği programa Sakarya genelinden bir okul Akyazı’dan ise dört okul katılırken yarışmada toplamda 70 öğrenci Küçük, Yıldız ve Genç kategorisinde yarıştılar.

Oldukça eğlenceli, eğitici bir spor dalı olan ve kelime anlamı ile yön bulma anlamına gelen Oryantiring sporu harita yardımı ile yön bulmayı içeren, zamana karşı yapılan bir spor. Farklı arazi koşullarında yapılabilse de, genellikle ormanlık arazide yapılması tercih edilmekte. Çoğu ülkede federasyonlar halinde örgütlenmiş ve belirli kurallar çerçevesinde gerçekleştirilen bu spor dalı Türkiye’de birçok ilde yapılıyor.

24 Mayıs Dünya Oryantiring gününde tüm Dünya genelinde 60 Ülkeden 96000 katılımcı organizasyona katılırken Organizasyon’un Sakarya’da yapılan bölümünü ev Sahipliğini Türkiye Oryantiring federasyonu Sakarya İl temsilciliği ile Akyazı Belediyesi ortaklaşa üstlendi.

Organizasyonu en başından sonuna kadar yakından takip eden Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan yarışma sonunda öğrencilere madalya ve katılım belgesi verdi. Başkan Akcan ayrıca 24 Mayıs Dünya Oryantiring günü münasebetiyle buluştuğu öğrencilerle bol kucaklaşarak sohbet edip bol bol da hatıra fotoğrafı çektirdi.

25 May 2017 - 17:31 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.