Öksüz'ün Akyazılı ailesinin ABD'de görüntüleriyle ilgili Hükümetten açıklama

Muhalefetin FETÖ elebaşının iade süreciyle ilgili eleştirilerine yanıt veren Kurtulmuş, "İlk günden itibaren başta Feto'nun kendisi olmak üzere iade ile ilgili doyaları Türkiye vaktinde göndermiştir" dedi.

adil.jpg
Haber albümü için resme tıklayın

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş Habertürk TV'de Didem Arslan Yılmaz'ın konuğu oldu. Kurtulmuş, firari FETÖ'cü Adil Öksüz'ün eşi ve kayınbiraderinin ABD'de görüntülenmesine ilişkin yaptığı açıklamada, " Almanya ile ABD ile ya da bir başka müttefikimiz olan ülke ile geçmişimiz var. Bırakın müttefik olmayı herhangi bir şekilde demokrasiye inanan bir ülkenin mutlaka bu FETÖ mensuplarını, hele Adil Öksüz gibi birini bir an evvel iade etmesi lazım. Oralarda barındırmaları kabul edilebilir bir şey değil. Empati yapsınlar." dedi. Kurtulmuş, "OHAL fantezi olsun diye ilan edilmedi. Ben de Bakanlar Kurulu'nun ardından açıklamayı yaparken 'Bir daha ilan etmeye ihtiyaç ortadan kalksın' temennisini dile getirmiştim

FETÖ firarisi Adil Öksüz'ün ailesinin ABD'de görüntülenmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kurtulmuş, "Seçim ile FETÖ'ye karşı operasyonları birbirinden ayırt etmek lazım. Almanya ile ABD ile ya da bir başka müttefikimiz olan ülke ile geçmişimiz var. Bırakın müttefik olmayı herhangi bir şekilde demokrasiye inanan bir ülkenin mutlaka bu FETÖ mensuplarını, hele Adil Öksüz gibi birini bir an evvel iade etmesi lazım. Oralarda barındırmaları kabul edilebilir bir şey değil. Empati yapsınlar. Diyelim Almanya'da hükümeti yıkmak isteyen kişiyi biz ülkemizde barındırsak, aynı şekilde ABD'de hükümeti yıkmak isteyen kişiyi barındırmaya çalışsak... Bu kabul edilebilir bir şey değil. Hiçbir hukuka sığmaz. Bu ülkelerden beklentimiz bir an önce iade etmeleri" diye konuştu.

İade taleplerinin zamanında yapıldığını kaydeden Kurtulmuş, "Davaların her birinde Feto'nun bir numaralı sanık olarak yargılandığı davalar var, müebbet hapis aldığı sonuçlar var. İlgili ülkelere iletmiş olduk. Bunların sonuçlanması gerekirdi"diye konuştu.

15 Haz 2018 - 22:05 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.