Öğrencilere Afet Eğitimi (Video)

Sakarya Bilinçlendirme Ve Afete Hazırlama Derneği (SABAH) tarafından Akyazı İnönü Ortaokulu öğrencilerine bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kısa adı S.A.B.A.H olan Sakarya Bilinçlendirme Ve Afete Hazırlama Derneği üyeleri Akyazı ilköğretim ve ortaöğretim okulları ile buluştu.

3 grup halinde sınıflara girerek olası afetlerde nelere dikkat edilmesi konusunda öğrencilere bilgiler verdiler.

Semra Kara, Serhat Berber, Rahmi Tanrıkulu, Yılmaz Kara, İlhan Durgut ve Nihat İçyüz den oluşan SABAH ekibi ilk brifingini Akyazı İnönü orta okulunda öğrencilere brifing verdiler.

Akyazı’da kurulan SABAH Sakarya Bilinçlendirme Ve Afete Hazırlama Derneği asıl üyeleri yaptıkları açıklamada; “Bizim ana sloganımız afetten korkma yalnızca hazırlıklı ol yeter. Her öğrenciye çalışma sayfaları vererek evlerinizde bunları tüm aile halkınız ile birlikte afetlerde ilk yapılması gerekenleri çalışın.

Sonra sakın ola ki ev büyükleriniz olmadan ateşle oynamayın. Tu tür tehlikeli oyunların okulda ve evde kolaylıkla kontrolden çıkabileceği özellikle vurgulandı.

Eğer böyle bir yangın olayıyla karşılaşılırsa sakın panik yapmayın. Öğretmenlerinizin gözetiminde tek sıra ve bir birinizi tutarak dışarıya çıkmaya çalışın. Bu esnada ola ki sınıfta değerli bir eşyanız çantanız veya benzeri bir eşyanız kalsa bile sakın ola ki grubu bırakıp geriye dönmeyin. Bu tehlikeli bir davranış olur izdihama sebep verebilirsiniz.

Yangın esnasında duman var ise eğilerek ağzınıza bir mendil tutup dışarıya çıkmak için kontrollü bir şekilde ilerleyiniz.

Dışarı çıktığınızda okulun bahçesinde sakin bir şekilde önceden belirlenmiş yerlerde sıra olunması gerekmektedir. Öğretmenleriniz burada sınıf yoklaması yaparak eksik veya içeride kalan olup olmadığını daha erken fark etmesine yardımcı olmuş olursunuz” diyerek öğrencileri bilgilendirdiler.

Ethem Acar

03 Nis 2013 - 12:04 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.