Öğrenci Konseyi'nde 18 yıllık gelenek bozuldu

Sakarya Üniversitesi Öğrenci Konseyi seçimini İlahiyat Fakültesi öğrencisi Muhammet Ali Öztürk kazandı. Böylece Konsey seçimlerini 18 yıl aradan sonra Ülkücülerin desteklediği aday dışında bir isim kazandı

2 yılda bir tekrarlanan Sakarya Üniversitesi Öğrenci Konseyi Seçimlerini, 18 yıllık aradan sonra AK Parti Sakarya Gençlik Kolları kazandı. Ülkü Ocakları ile arasında kıyasıya bir mücadeleye sahne olan Konsey başkanlığı seçimleri sona erdi.

 

 Cuma günü sabah saatlerinde gerçekleştirilen ve 35 delegenin katıldığı seçimden 19'unun oyunu alarak, AK Parti Gençlik Kolları Adayı Muhammet Ali Öztürk seçimi kazandı.

 

İl Öğrenci Meclis Başkanlığı ile birlikte gençlerin temsil edildiği iki seçimden birisi olarak bilinen Üniversite Konsey Seçimlerini kazanan AK Gençlik 2'de 2 yaparak yine bir damgasını vurdu.

 

Ak Parti Sakarya İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir, yaptığı açıklamada, seçimlerin sorunsuz bir şekilde tamamlandığını kaydetti. Kendi adaylarının seçilmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini kaydeden Demir, "Bizler sefere çıktık zafer Allah'tan dedik. Kardeşlerimiz ile gece gündüz demeden çalıştık. AK Parti Sakarya Gençlik Kolları, Milli Birlik ve Düşünce Derneği ile Sakarya Gençlik Meclisi'nin desteklediği Muhammet Ali Öztürk kardeşimiz 35 fakülteden 19'unün oyunu alarak başkan seçildi." ifadelerini kullandı.

 

Demir: "Birlikte yol aldığımız mücadele verdiğimiz Milli Birlik ve Düşünce Derneği ile Gençlik Meclisine teşekkürlerimi iletiyorum." Dedi.

 

Seçim sonucunda ayrıca yönetim kurulu üyeleri ile denetleme ve divan üyeleri de belli oldu.

Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Yükseköğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetmeliği hükümleri uyarınca Sakarya Üniversitesi öğrenci konseyi üyelerinin belirlenmesi ve organlarının oluşturulması için Üniversite Kültür ve Kongre Merkezinde seçim yapıldı.

 

Sakarya Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanı Muhammet Ali Öztürk, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

 

"Bugün yapılan Sakarya Üniversitesi Konsey Başkanlığını Allah'a şükür kazanmış bulunmaktayım. Bugün slogan atmadık, can yakmadık, kibirlenmedik, böbürlenmedik, dereyi görmeden paçaları sıvamadık. Allah rızası için sefere çıktık. Üstadlarımızın bize öğrettiği gibi, dikleşmeden dimdik durduk. Allah'a şükürler olsun. Bu sürecin en başından en sonuna dek yanımda olan desteklerini ve dualarını esirgemeyen kardeşlerime, gönül dostlarıma, hocalarıma ve bütün öğrenci kardeşlerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum." Dedi.

26 Ara 2016 - 13:52 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.