O firmanın taciz davasında çarpıcı ifadeler!...

Akyazı'da bir firmada bir kadın çalışana tecavüz girişiminde bulunduğu iddia edilen formen hakkında açılan davanın görülmesine başlandı. Cinsel saldırıyla suçlanan formen, iş yerinde sendikalaşmaya izin vermediği için kendisine komplo kurulduğunu iddia et

Akyazı'da bir firmada bir kadın çalışana tecavüz girişiminde bulunduğu iddia edilen formen hakkında açılan davanın görülmesine başlandı. Cinsel saldırıyla suçlanan formen, işyerinde sendikalaşmaya izin vermediği için kendisine komplo kurulduğunu iddia etti.

 

Sakarya Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanılan davanın ilk duruşmasında tutuksuz sanık M.G. ve şikayetçi Ayten P. ile avukatlar katıldı.

 

Kimlik tespitlerinin ardından başlayan duruşmada ilk olarak zanlı M.G'nin savunması alındı. Zanlı, Ayten P.'nın epilepsi hastası olduğunu ve bu şekilde çalışamayacağı için Gemlik'teki fabrikaya gönderilmesini istediğini, başka bir arkadaşının Ayten'in bir ay hastanede kaldığını ve bu iş yerinde etkin olamayacağını söylediğini ifade ederek, şunları söyledi:

 

"Ben, Sakarya'da Mehmet ve Ahmet arkadaşlarımla birlikte kalıyordum. Akşam bira içelim dediler. Ben 2 bira içtim uyudum Ahmet benim şifremi biliyordu. O akşam Ayten ve Ahmet'in benim telefonumdan konuştuklarını duydum. Ahmet bana 'Ayten'in Gemlik'e gitmek istemediğini' söyledi. Ancak ben yapılacak bir şey yok dedim. Sabah uyandığımda Ahmet yoktu. Benim telefonumdan Ayten'e mesajlar atmış, gece. Ayten bana da Gemlik'e gitmek istemediğini söyledi. Ben de yapabilecek bir şey olmadığını söyledim. Ses kaydı almak için odama geldi beni 'Ben gidersem sen de gidersin' diye tehdit etti. Bu işyerinde bana komplo kurdular. Beni işten attırmak için bana komplo kurdular. Suçlamaları kabul etmiyorum. Daha sonra evinin posta kutusunda Ayten'in bana komplo kurduğuna dair ses kaydını buldum."

 

Sendikacılar komplo kurmuş!

 

Zanlı son olarak, "Ayten'in bana komple kurduğunu bana arkadaşlar söyledi. Daha sonra bu olaylar üzerine işten atıldım. Ayten'e o mesajları ben atmadım. Mesajları kimin attığını bilmiyorum Ahmet atmış olabilir. Komployu Ayten tek başına yapamaz. Yaklaşık 12 yıldır orada çalışıyorum. Sendika getirmek isteyen arkadaşlar, kadınlar bana bu komployu kurdu" dedi. Sanık Mehmet'in savunmasına mahkeme izleyicileri tepki gösterdi.

 

'Bayanları yanına çağırıp taciz ediyordu'

 

Ayten P.'ın avukatının "Sendikalaşmanın önündeki tek engel siz misiniz?" sorusuna "Evet, ben öyle düşünüyorum" diye yanıt verden zanlı, aynı fabrikada çalışan başka bir kadının da kendisiyle lgili, "Bayanları yanına çağırıp taciz ediyordu" suçlamaları hatırlatıldığında, bu suçlamayı da kabul etmediğini belirtti. Bunun üzerine avukat, zanlının başka bir kadını da cinsel taciz ettiği yönünde soruşturma bulunduğunu söyledi.

 

'İftira olduğuna dair ses kaydı var' iddiası

 

Sanık avukatı da, "Olay kurmacadan ibarettir. Ayten kendisi iftira atmıştır. Bu ses kaydında bu var. Bu CD'nin bilirkişi tarafından incelenmesini istiyorum. Müvekkilimin beraatını talep ediyorum" dedi.

 

'Cinsel içerikli mesajlar attı'

 

Son olarak söz alan Ayten P. ise ifadesinde şunları kaydetti:

 

"Ses kaydındaki sese dair açıklama yapmak istiyorum. Beni farklı bir kurumdan bir sürü kişi arıyordu. Biri sürekli yönlendirerek sorular soruyordu. Birlikte çalıştığımız kadınların birçoğunu taciz etti. O kayıtta ben de bunu anlatıyorum. Bana defalarca cinsel taciz içerikli mesajlar attı. Kızları odasına çağırıyordu öpmek için. Ben neden ona iftira atayım. İşimi seven bir insanım. Bana (akli dengesi yerinde değil) diye iftira atıyor. Biz ona komplo kurmadık. Çalışırken yanıma gelip cinsel tacizde bulunuyordu. Beni kendi odasına çağırdı. 'Senle ilgili önemli şeyler konuşacağım' dedi. Odada taciz etti. (Benimle olman senin faydana) dedi. Yatakta üzerime atladı. Ben onu ittim, odadan kaçtım."

 

'Firma yönetimi olayın üstünü örtüyor'

 

Son olarak konuşan Ayten P.'nın avukatı, "Firma yönetimi sürekli olarak olayın üstünü kapatmak istedi. Mehmet'e sadece uzaklaştırma cezası veriliyor. Sendika isteyen kadınlar basına haber verdikleri için biri işten çıkarıldı. Bizim de tanıklarımız var" dedi.

 

Savcı, sanık avukatın tanık dinlenilmesi ve görüntü istenmesi gibi taleplerin kabul edilmesi yönünde görüş bildirdi.

 

Mahkeme Heyeti, firmaya müzakere yazılarak ses ve görüntü kayıtlarının mahkemeye gönderilmesine, dosyaya sunulan CD'nin bilirkişi çözümlenmesinin yapılmasına, tanıkların bir sonraki duruşmada dinlenilmesine karar vererek, davayı, 5 Nisan 2018'e erteledi.

 

İstanbul Kadın Meclisleri: Taciz davalarının takipçisiyiz

 

Duruşma sonrasında açıklama yapan İstanbul Kadın Meclisleri'nden Aşkın Koç, kadınların iş yerlerinde cinsel saldırı ve psikolojik yıldırmalarla karşılaştıklarını belirterek, "Ayten P. ve tüm kadınlar, sessiz kalmıyor, susmuyorlar. Biz kadın meclisleri olarak, çalışmak isteyen, mücadele eden Ayten P. gibi haklarını almak için adalet arayan kadınların yanındayız" dedi.

 

Aşkın son olarak, kadına yönelik her türlü şiddetin karşısındaki dayanışmayı büyütmek için tüm kadınları Kadın Meclisleri'ne çağırdı.

 

(Serap Özer)

medyayazar.com

19 Oca 2018 - 16:52 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.