MUHARREM İNCE AGIR KONUŞTU

AKP, Kandil, PKK, BDP, İmralı pazarlığı ve ruh dördüzü oluyorlar. Hayırlı olsun

AKP, Kandil, PKK, BDP, İmralı pazarlığı ve ruh dördüzü oluyorlar. Hayırlı olsun CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Hükümetin İmralı, Kandil, PKK ve BDP'yle pazarlık yaptığı çok net ortada. Önce ‘boykot' dedi BDP. Bu boykot kararının sahte olduğunu, el altından ‘evet' diyeceklerini biliyorduk zaten. AKP, Kandil, PKK, BDP, İmralı pazarlığı ve ruh dördüzü oluyorlar. Hayırlı olsun" dedi. İnce, dün TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, şunları söyledi: "Ağzınızı her açtığınızda İsmet Paşa'ya, Atatürk'e laf ederseniz, size şunu söylerim. Biz Atatürk'ün, İsmet Paşa'nın torunlarıyız, doğru. Peki Kubilay'ın başını kesen Derviş Mehmet'in torunları mısınız? 1930'lara dönmeye gerek yok, 1982'den cevap istiyorum Sayın Başbakan'dan. 12 Eylül Anayasası'na hangi oyu kullandınız? 1987'de yasakları savunan Cemil Çiçek sizin yardımcınız değil mi? sorularını sorarım Sayın Başbakan. Bu referandum Hitler'in referandumuna benziyor. Avusturya'yı işgal etmiş. ‘Almanya'ya katılacak mısınız, katılmayacak mısınız?' diye bir de sormuş. Önce işgal ediyor. ‘Evet' büyük yapılmış, ‘Hayır' küçük yapılmış, renk de kahverengi. Hitler mantığı, 12 Eylülcüler'in mantığı, AKP mantığı aynı." AKP'nin BDP tabanıyla dansı CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay da, PKK'nın ateşkes ilanı ile BDP'nin referandumu boykot etmekten vazgeçme eğiliminin bağlantılı olduğunu öne sürerek, "AKP büyük bir telaş içerisinde. Çünkü referandum bıçak sırtı. Ruh ikizlerini arıyorlar" dedi. Okay, şöyle devam etti: "Tüm araştırmalar gösteriyor ki referandum süreci AKP açısından hiç iyi gitmiyor. Bu onlarda panik yarattı. Bunun etkisiyle önce MHP tabanına yöneldiler, bir taraftan da BDP tabanıyla dans etmeye çalışıyorlar. ‘En azından bir tarafın desteğini alırsak, referandumu lehimize çeviririz' düşüncesindeler. Bu oyunun tehlikeli sonuçları olur."

20 Ağu 2010 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.