Müftülükten 'Üç Aylar' mesajı

İl Müftü vekili Yunus Acar, mübarek üç aylar ve Regaip kandili dolayısıyla mesaj yayınladı

Valilik kanalıyla basın ve kamuoyuna yapılan açıklama şu şekilde:

Yüce Allah'ın insanlara rahmetini, bağışlamasını çokça ihsan ettiği, her yıl manevi bir arınma mevsimi olarak bizlere gelen mübarek üç aylara bir kez daha kavuşmanın sevinç, huzur ve mutluluğunu yaşayacağız. Önümüzdeki 29 Mart 2017 Çarşamba günü üç ayların ilki Recep ayına girmiş; 30 Mart 2017 Perşembe gününü Cumaya bağlayan gece de Regaib kandilini idrak etmiş olacağız.

Müminler için bütün günler ve aylar, Allah'ı hoşnut etmek ve rızasını kazanmak amacıyla ve kulluk bilinciyle geçirilir. Bununla birlikte üç aylar olarak bilinen kutlu zaman dilimi, manevi coşkuyu daha yoğun yaşayacağımız, günahlarla sarsılan ruh dünyamızı ve kalbimizi yeniden imar edeceğimiz, nefis muhasebesi yapacağımız, rahmet, mağfiret ve arınma mevsimidir.

Arzu, istek, emel, anlamlarına gelen Regaib, geleceğe, istikbale yönelik arzu ve isteklerimizi, emel ve tutkularımızı gözden geçirme imkânı veren, her türlü rağbet ve regaibimizi Rabbimize yöneltmemiz gerektiğini hatırlatan mübarek bir gecedir. Arzularına gem vuramayan, isteklerini dizginleyemeyen, hırslarını terbiye edemeyen, güç, servet ve şehvet tutkusunun önüne bir türlü geçemeyen günümüz insanı için Regaib gecesi, tüm yapıp etmelerinde ne kadar Allah'ın rızasını aradığını sorgulaması açısından büyük bir fırsattır.

Her şeye rağmen bir umut adası olmaya devam eden ülkemizde de milletçe yaşadığımız sorunlarımızı aşabilmek için kin ve nefret yerine adalet ve merhameti; düşmanlık ve husumet yerine dostluk ve kardeşliği; ayrılık ve gayrılık yerine birlik ve beraberliği güçlendirmek hayati derecede öneme sahiptir. Bunun için affetmeyi, özür dilemeyi, hataları unutmayı, kötülüğü iyilikle savmayı, iyiliğin anahtarı kötülüğün kilidi olmayı amaç edinelim.

İşte Regaib gecesi, zamanın ve mekânın hakkımızda şahitlik yapacağı adalet ve hesap günü geldiğinde hesabını verebileceğimiz bir maziye imza atmak, bizden sonraki nesillere hayırla yâd edileceğimiz iyi bir gelecek ve yaşanabilir güzel bir dünya bırakmak için muhasebe vaktidir.

Gelin hep birlikte gücümüz yettiğince kötülükleri bertaraf edelim. Her türlü ırkçılığın ve ayrımcılığın önüne geçelim. Barış, huzur ve mutluluk içinde yaşayabilmek için hak, hukuk, adalet, merhamet, erdem ve faziletleri hayatımıza hâkim kılalım. Affedici olalım, affetmeyi öğretelim, tevazu gösterelim, birbirimize sahip çıkalım ve iyiliği yeryüzüne egemen kılalım.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm Sakarya'lıların Üç Aylarını ve Regâib Kandilini tebrik eder; üç ayların gelişiyle birlikte gönüllerimizi itminana kavuşturan rahmet, mağfiret ve bereket ikliminin, ülkemizden başlayarak dalga dalga tüm insanlığı kuşatmasını, onların hidayet, barış ve huzuruna vesile olmasını, bu mübarek gün, gece ve aylarda yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların kabul olmasını Rabbimden niyaz ederim.

Yunus ACAR

İl Müftüsü V.

28 Mar 2017 - 19:29 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.