Milli İttifak'a meydan şoku!

Günler öncesinden miting tarihi olarak 9 Mayıs'ı açıklayan Saadet Partisi'ne Kent Meydanı ve Gar Meydanının tahsis edilmeyeceği cevabı verildi

7 Haziran seçimleri öncesi güçlerini 'Milli İttifak' olarak birleştiren Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi'nde miting için meydan şoku yaşanıyor.

Günler öncesinden Sakarya mitingi tarihini 9 Mayıs olarak açıklayan Milli İttifak, 17 Nisan'da başvuru yapmaları halde Kent Meydanı ve Gar Meydanının kendilerine tahsis edilmediğini açıkladı.

Konuyla iligli Saadet Partisi İl Başkanı Osman Ünlü ve Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Burhan Aygün basın toplantısı düzenledi.

 

'Valilik'ten İddialara cevap' Haberi İçin Tıklayınız 

 

Saadet Partisi İl Başkanı Ünlü'nün yaptığı açıklama şu şekilde: 

 

Saadet Partisi olarak 17 Nisan 2015 tarihinde Sakarya valiliğimizin ilgili birimine 9 Mayıs Cumartesi günü saat:17.00'da Kent Meydanında miting yapmak istediğimizi bildiren dilekçeyi verdik.

 

Bu tarih itibari ile miting meydanı için başka herhangi bir tahsis olmadığı sözlü olarak bizlere bildirildi. Dilekçemizde bazı evrakların eksik olması sebebiyle bizlerden bu evrakların tamamlanması istenerek, hem evraklarımızı tamamlamak, hem de miting çalışmalarına başladık. Bu tarih Genel Merkezimize bildirildi. Kamuoyuna duyuruldu.
Bütün hazırlıklarımız son aşamaya gelmişken dilekçemizdeki eksik evraklar tamamlanarak 29 Nisan 2015 tarihinde Valiliğimize evraklarımızı sunduğumuzda miting meydanı olarak belirlenmiş olan Kent Meydanının hiçbir açıklama ve gerekçe gösterilmeden tarafımıza tahsis edilemeyeceği bildirilmiştir.

 

Bunun üzerine Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi il başkanları olarak Sayın Valimizi ziyaret ederek durumu bizzat kendileriyle görüştük. Bu görüşmemizde alanın Büyükşehir Belediyesi tarafından önceden valiliğe bilgi verilmeksizin bir sivil toplum kuruluşuna tahsis edildiği öğrenilmiştir. Kent meydanı il seçim kurulu tarafından miting alanı olarak belirlenmiştir. Bu alanın seçim takviminin işlediği bu dönemde siyasi parti mitingleri dışında hem de 3 günlüğüne tahsis edilmesi manidardır. Burada program yapacak olan Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği kamu yararına çalışan bir dernek olup, bizim bu dernekle hiçbir meselemiz yoktur. Dernek yöneticileri ile de iyi ilişkilerimiz vardır ve devam edecektir.

 

Sayın valimizin sorunu çözmeye yönelik iyi niyetleri çerçevesinde alternatif olarak Gar Meydanı'nın aynı tarihte güvenlik açısından bir sakınca olmadığı takdirde bizlere tahsis edilmesi konusunda sözlü olarak mutabakata vardık ve sayın valimizin odasından memnun olarak tahsis yazısını almak üzere vali yardımcımızın odasına geçerek orada beklemeye başladık.

 

Bu arada sayın valimizin talebi üzerine güvenlik şube müdürümüz ile partimizden yetkili arkadaşlar Gar Meydanı'nın güvenliğinin sağlanması konusunda bir çalışma yaptılar. Ve meydanın güvenliği ile ilgili bir sorun olmadığı sözlü olarak tarafımıza bildirildi. Zaten Sayın Valimizinde bizlerinde güvenlik ile ilgili bir sorun olmayacağı kanaatimiz vardı. Geçmişte Gar Meydanı'nda mitingler yapılmış ve hiçbir güvenlik sorunu yaşanmamıştı.

 

Alanın bize tahsis edileceği yazısını beklerken İl Başkanı olarak bizzat ben, Milletvekili Adayımız Eyüp Yıldırım ve heyetimiz saat:20.00'a kadar beklememize rağmen, alanın bize tahsis edilemeyeceğini bildiren bir yazı tarafımıza verildi.

Saadet Partisi Büyük Birlik Partisi İl Başkanları olarak, bizlerin iyi niyetli ve sorunu çözmeye yönelik her türlü alternatiflere açık olarak, sayın valimizin ve emniyetimizin iyi niyetli ve sorun çözmeye yönelik gayretlerine rağmen Büyükşehir Belediyesinin olumsuz görüş bildirmesi ile meydan bizlere tahsis edilememiştir.


Büyükşehir Belediyesinin miting meydanı olarak belirlenen kent meydanının daha önceden valiliğin bilgisi dışında 3 günlüğüne tahsis ettiği alternatif olarak talep ettiğimiz gar meydanının da bize tahsis edilmesini engellediğini Sakarya kamuoyunun ve siz değerli basın mensuplarının takdirlerine sunuyoruz.

Son 3 günde Milli İttifak'ımıza yapılan bu uygulama iktidar partisinin başına gelmiş olsaydı aynı şekilde mi davranırlardı, bunu da Milletimizin vicdanlarına sunuyoruz.
Her türlü olumsuzluk ve engellemelere rağmen Milli İttifak'ımız Sakarya'da büyük mitingini başarı ile yapacaktır.


Milli İttifak'ımızın her geçen gün büyüdüğünü ve güçlendiğini kendi anketlerinde bile gören malum zihniyet bu gibi siyasi etiğe uymayan davranışlarla ve ellerinde bulundurdukları kamu gücünü kullanmalarına rağmen amaçlarına ulaşamayacaklardır.

 

01 May 2015 - 23:33 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.