Milli Eğitim Müdürü Karakaya'dan Yarıyıl Mesajı

Akyazı Milli Eğitim Müdürü Tahsin Karakaya'dan Öğrenci ve velilere yarıyıl mesajı.

Sevgili Öğrenciler, Değerli Öğretmenler, Kıymetli Veliler;

Eğitimciler olarak; görev ve sorumluluklarımızı yerine getirmenin huzuru içindeyiz. Dönem boyunca öğrencilerimizin başarılı ve aynı zamanda mutlu olmaları için ihtiyaç duydukları bilgi ve becerileri kazandırmaya çalıştık. Karnelerini alarak sömestr tatiline adım atacak olan sevgili yavrularımızın; sosyal yönü güçlü, özgüveni tam, sorumluluk bilincine ve akademik bilgiye sahip bireyler olarak yetişmeleri için, üzerimize düşen görevi yapmaya çalıştık.

Değerli Meslektaşlarım;

Başöğretmenimiz ATATÜRK’ ün ifade ettiği gibi “Eğitimde feda edilecek hiçbir fert yoktur ve her öğrenci özeldir” düşüncesi ile çıktığımız bu yolda gösterdiğiniz ilgi ve destek için teşekkür ederim. Öğretmenlik mesleğinin hem zihin hem de gönül işi olduğunun bilinci ile çok hızla değişen ve bilginin en değerli kaynak olduğu günümüzde, sizlerin de kişisel ve mesleki gelişiminizi devam ettireceğinize yürekten inanıyorum.

Biliyorum ki, mesleğimiz çok değerli ve özel bir meslek, işleriniz yoğun, görev ve sorumluğunuz ağır; bize emanet edilen yavrularımızı gözümüz gibi kollayarak amacı VATAN HAİNLİĞİ olan gruplara örgütlere bırakmamamız gerekiyor. Bu özveri ile çalışarak ortaya çıkan eserle gurur duymak da bir o kadar keyiflidir.

Kıymetli Anne-Babalar;

Çocuk yetiştirmek dünyanın en zor sanatıdır. Eseriniz için; hüner, beceri, sabır ve sevgi gerekir. Bu sanatın birinci basamağı çocuklarımızı anlamaktır. Çocuğunu anlamayan bir anne-baba onunla iletişim kuramaz.  "Karneler, çocuklarınızın nasıl bir insan olduğunu değil, onların okul derslerindeki durumlarının nasıl olduğunu ortaya koyan belgelerdir. Çocuklarınızın derslerdeki başarısızlığını sorun haline getirmeyin, başarılarını da abartmayın. Karnenin bir sonuç olduğunu unutmayın.

Bu sonuca nasıl varıldığını düşünün. Gidilen yol sizi memnun etsin, sonuç ikinci dönemde değişebilir.”

Çocukları sadece notlarına göre değil, genel durumunu göz önüne alarak değerlendirin. Unutmayınız ki karnedeki notlar; sizler için de bir değerlendirme fırsatıdır. Dönem boyunca bir anne ve baba olarak onun başarısı için neleri yeterince yaptığınızı ya da yapamadığınızı görmenizi sağlayacaktır. Her çocuğun özel, farklı yetenek ve gelişim özelliklerine sahip olduğunu unutmamak gerekir.

Sevgili Öğrenciler,

Eğitim, insana iletişim kurabilmeyi, eleştirel düşünebilmeyi, öz değerlerine sahip çıkıp, zorlukları aşabilme gücünü kazandırır.

Asıl sınav hayatın kendisidir. İnsan başarıya çabalayarak ulaşır. Çalışmanın, öğrenmenin zevkine varmış insan için başarmak,  sonuçtan başka bir şey değildir. Başarı için yapılacak şey bellidir; öğrenme isteği, azim ve planlı çalışma. Sizlerin başarıları; bizler için, geleceğimiz için büyük bir gurur ve mutluluk kaynağıdır. Bizim size olan inancımız çok büyük. Büyük bir azim ve kararlılıkla tamamladığınız bu eğitim-öğretim dönemini, hayatınızın yeni bir aşamasının da ilk adımı aslında. Sizden; verimli, güzel bir tatil dönemi geçirmenizi ve yeni eğitim-öğretim dönemine enerji ve umut dolu bir başlangıç yapmanızı bekliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğrencilerimize iyi tatiller dilerken; tüm yönetici, öğretmen ve personelimize, velilerimize çocuklarımızın eğitimine verdikleri katkı nedeni ile teşekkür eder, saygılar sunarım.”

20 Oca 2017 - 10:53 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.

01

Akyazılı - Vay be, bu açıklamaları başkası yapıyordu normalde

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ocak 10:53