Milletvekilliği hesapları başladı! Kimler aday adayı olur?

Erken seçim kararıyla birlikte şimdi AK Parti, CHP ve MHP'de kimler aday adayı olur, hangi milletvekilleriyle yola devam edilir kulisleri yapılmaya başlandı.

MEDYABAR.COM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçiminin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacağını açıklaması, ülke gündeminin seyrini bir anda değiştirdi. Seçim teklifi meclise sunuldu ve yasalaşmasına sayılı saatler kala, seçim hesapları başladı bile.

Sakarya'da Cumhur ittifakı yapan AK Parti ve MHP, Erdoğan'ın adaylığına tam destek veriyor.

Cumhurbaşkanlığı konusunda CHP, İyi Parti, HDP, SP ve diğer partilerin adayı henüz belli değil. Bu partilerin ittifak yapıp yapmayacakları konusunda da açıklama yapılmadı.

En büyük heyecan ise milletvekili aday adaylıklarında yaşanacak. AK Parti, CHP ve MHP'den mevcut milletvekillerinin durumu, kimlerin aday adayı olacağı merakla bekleniyor.

AK PARTİ

AK Parti'de Ayhan Sefer Üstün, Şaban Dişli, Mustafa İsen, Ali İhsan Yavuz ve Recep Uncuoğlu'nun yeniden aday adaylık başvurusu yapması bekleniyor. Bunların dışında AK Parti'den onlarca ismin aday adaylık başvurusu yapması bekleniyor.

Mevcut vekillerden kimlerle yola devam edileceği merak ediliyor.

MHP

MHP'de ise Zihni Açba'nın yeniden aday yapılmayacağı söyleniyor. Devlet Bahçeli'nin son zamanlarda istemediği isimler arasında olduğu söylenen Açba'nın bu yüzden aday adaylık başvurusu yapmayacağı iddia ediliyor. Açba'nın vekillik döneminde kentle ilgili hiç bir şey yapmadığı konuşmaları partilileri büyük sıkıntıya soktuğu söyleniyor.

 İl Başkanı Levent Bülbül, Ülkü Ocakları eski İl Başkanı Serdar Gül,Turgut Babaoğlu, İsmail Küçük, Sema Balaban, TÜRKAV Başkanı Osman Aydın, Hendek Belediye Meclis üyesi Hüdaverdi Bahadır,Adapazarı meclis üyeleri Erkal Etçioğlu ve Fethi Paker gibi isimlerin aday adayı olabileceği söyleniyor

CHP-İYİ PARTİ

CHP Grup Başkan vekili olan Sakarya Milletvekili Engin Özkoç'un yeniden aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bunların dışında Parti Meclisi üyesi Ayça Taşkent, Şaban Koludra'nın aday adayı olabileceği de söyleniyor.

İyi Parti'nin seçime girmesinin kesinleşmesi halinde Orhan Ünver, Münir Kutluata, Cengiz Arslan gibi isimlerin aday olacağı söyleniyor. Bunların dışında İyi Parti'nin olası bir ittifakında bu isimlerin mutlaka yine listede yer bulmasına kesin gözüyle bakılıyor.

19 Nis 2018 - 00:02 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.

01

nuriAKYAZIYA SAHİP ÇIKALIMAKYAZIYI SEVEN KİŞİLERgökhanKÜRŞAD - Yeni genç dinamik bilgisayar çağının gereklerini tam ve eksiksiz yerine getirebilecek sakaryayı bilen tanıyan sakarya nın sorunlarına vakıf kişiler daha faydalı olur düşüncesindeyimBİZ BU MİLLETVEKİLLERİNİN İSİMLERİNİ BİR TEK SEÇİMDEN SEÇİMEE DUYUYORUZ

BAŞKA BİZE VEKİLLİK FELAN YAPTIKLARI YOK

SN BAŞKAN AKYAZIYA AKYAZIDAN HALKIN DERDİNİN DİNLİCEK BİR VEKİL GETİRİRSEN SEVİNİRİZ AKSİ TAKTİRDE AKYAZIYI GÜNDEN GÜNE KAYBEDİYORSUNUZbir akyazılı olarak ak partiden akyazılı olan akyazı ile dertlenen bir milletvekili istiyoruz tayyip erdoğandanAKP YE OY VERMEM İÇİN ALİİHSAN gitmeli .aliihsan adam gayırmak yandaşlarını devlet memuru yapmaktan başka bir iş yapmadı işi ehline değil yandaşına vermeyi haksızlık yapmayı kendine şiar edinmiş biridir bu nedenle aday yapılmamalıAkyazı dan da isteriz.Lakin düşük profilli olmasın.Gidince başımıza bela değil,rahmet olsun.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Nisan 00:02