MHP'li Açba 'Yaşananların görüntü ve ses kaydı var'

15 Temmuz gecesine ilişkin iddiasını yineleyen MHP Milletvekili Zihni Açba, "Bunların görüntü ve ses kayıtları da var" dedi. Açba Ak Partili Üstün'e de çok sert sözlerle yüklendi

Yeni Sakarya Gazetesi'nde yer alan habere göre; 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Levent Bülbül tarafından düzenlenen basın toplantısına bu hafta Milletvekili Zihni Açba da katıldı.

Geçtiğimiz hafta yaptığı '15 Temmuz gecesi bir grup askeri lojmanlara gidip 'Bunları karıları bize helaldir' diye bağırdı" açıklamasını yineleyen Zihni Açba, bu açıklamasının ardından gelen tepkiler için konuştu.

O gece yaşananlarla ilgili görüntü ve ses kayıtlarının da olduğunu belirtirken, darbe girişimi gecesine ilişkin kendisini hedef gösteren AK Partili Ayhan Sefer Üstün'e de "biz darbelerle mücadele ederken, o kısa pantolonla gezme çağındaydı" dedi.

 

Açba'nın açıklamaları şu şekilde: 


      "Bir grup şerefsiz haysiyetsizin lojmanlarda kadınların, çocukların olduğu yere giderek, evlere saldırmaya kalktıklarını ifade ettim" diyen MHP Milletvekili Zihni Açba, "Yine diyorum; bir grup şerefsiz bunu yaptı. Benim açıklamamın ertesi günü AKP Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, 'Zihni Açba Sakarya halkına hakaret etti' dedi. Israrla soruyorum; O bir grup insanın içine o vekil arkadaşımız kendini dahil ediyor mu? Veya hangi sebeple dönüp tepki veriyor? Sayın Vekil kim adına o sözlere alındı? Büyük Türk milletini o gruba nasıl dahil etti"ifadelerini kullandı.

 

'GİDER, KONUŞUR, ÖĞRENİR'
     "Sayın Üstün, ben prensip olarak özellikle genç siyastçilerle ve genç işadamları ile polemiğe girmem, onları desteklerim" diyen MHP Milletvekili Açba,

      "İstiyorum ki başarılı olsunlar, istiyorum ki düzgün işler yapsınlar ancak Sayın Üstün'ün basın toplantısında bunu alıp, adeta bir bayrak gibi sallayarak, kendi isminin gündeme geldiği meselelerin üzerini örtmesini çirkin buluyorum. Bu cümlelerle ilgili bana dönüp, beni arayıp, bu konuda benden bilgi alması lazımdı. Bu mağdurlar kim? Nasıl ulaşabilirim diye bana sormalıydı. Yine arzu ediyorsa yüz yüze getireyim onu o insanlarla, adreslerini söyleyeyim gider görüşür, varmıymış, yok muymuş yakından öğrenir" diye konuştu.

 

'KISA PANTALONLA DOLAŞMA ÇAĞINDAYDI'
"Benim için 'Biz sabah 4'te meydandaydık, bugüne kadar o neredeydi' demişler, o akşam sabaha kadar Akyazı sokaklarındaydım" diyen Milletvekili Açba,

     "Sabah da yola çıktım ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeydim. Temmuz sonuna kadar Akyazı, Ferizli'deydim. İstanbul, Ankara'da o hain saldırıda hayatını kaybeden şehitlerin cenazesindeydim. Ayhan Sefer Üstün bana 'Sen neredeydin' diyor, biz darbelerle mücadele ederken, o kısa pantolonla dolaşma çağındaydı. O benim bir grup şerefsizle ilgili sözlerime değil, direk kendisini ilgilendiren konulara cevap versin" ifadelerini kullandı.

 

'GÖRÜNTÜ VE SES KAYITLARI VAR' 
15 Temmuz FETÖ darbe girişimi gecesi, söz konusu grubun askeri lojmanların kapısına dayandığı görüntülerin ses kayıtlı şekilde olduğunu belirten MHP Milletvekili Açba,

"Ama eline bıçak alıp sabaha kadar ağlaya ağlaya çocuklarını korumak için bekleyen annenin sözleri daha önemli. Bunların görüntü ve ses kayıtları var, kışlanın kamerasında da var, ailelerde de görüntüler var. Ayhan Sefer Üstün benim için 'Dikili ağacı yok' demiş, bu laf yoksullar için kullanılır, evet biz yoksulluğumuzu onların zenginliğine tercih ederiz. Valilik binasında biliyorsunuz o gece bilgisayarı yürütmeye kalkmadılar mı, o insan Ay'dan mı geldi? Demek ki aralarında böyleleri de oluyor" diye konuştu.

06 Eki 2016 - 11:58 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.

01

cemil dertlioğlucemil dertlioğluFurQan - yakında ali ihsan yavuz hocada topa girer bakalım onun kaç dikili ağacı varmış zamanında fetonun has adamlarıydılar konuşmaya hiç haklarıyokayhan efendi senin şu ülkede dikili ağacın varmı sen önce onu söyle zihni abi sana uymaz sen kendi kalibrene uygun birini bul mesela imamlık yaptığın taşyataklı biri olabilirHelallll.....susma zihni abi gürle artik...mert olan susmaz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Ekim 11:58