MHP'li Açba: Tek tipe karşıyım failler idam edilsin

12 Eylül sonrasında yıllarca Mamak askeri cezaevinde yatan ve tek tip mahkum kıyafeti giymemek için açlık grevi bile yaptığı söyleyen Açba, "Tek tipe karşıyım, 15 Temmuz failleri idam edilsin" dedi.

KHK ile ilgili olarak bazı suçlardan yargılananlara tek tip kıyafet uygulamasına da MHP'den de tepkiler gelmeye başladı.

 

MHP Sakarya milletvekili Zihni Açba, 12 Eylül darbesinin ardından açılan MHP ve ülkücü kuruluşlar davasında 3 yıl hapis yatmış sonra da beraat etmiş bir isim.

 

Türkiye Gündemi adlı haber sitesinin editörlerine konuşan Zihni Açba, Mamak cezaevindeyken darbecilerin zorunlu tuttuğu tek tip elbiseyi giymemek için açlık grevleri yaptıklarını ve direndiklerini anlattı.

 

Açba bu nedenle sadece güvenlik gerekçesiyle bazı tedbirler alınabileceğini ancak tek tip giysinin çözüm olmadığını söyledi.

 

26 Ara 2017 - 23:53 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.

01

Gurbetciartık gerçekleri konuşalım!!!akyazılıİSAK - Başkan 80 dada idam diye barıyorlardı senin onlardânbi farkın yok sende o yolda denendin sol sağ çok günahsız gençleri kaybettik idam bence hiçbi ğörüsün kurtuluşu deyil vatan mücadeleyle yapıianır yeni nesille örnek siyasetlerle saygılafımla baskanım buda benim görüşümidam gelmez bu ülkeye.öyle idam idam diye bağıran siyasetçilere bakmayın.Cumhurbaşkanı getirin diyor kendi partisinde ses yok seda yok.Yada halka idam yanlısı görüntüsü verilerek yeni siyasi oy hesapları mı yapılıyor?bana göre idamın gelmesini vekillerin %90 ı istemiyor.Çünkü gün gelir o halka kendi boynumuza da takılacak korkusu var.bu nedenle idam idam diyerek sakız patlatır gibi bu halkı salak yurduna koymayın pek değerli muhterem siyasetçiler!!!YAKINDA BAHÇELİ SENİ DE İHRAÇ EDER. ORTAĞINIZ KIZAR.GETİRİN İDAMI MECLİSE NASILSA HÜKUMETLE ORTAK ÇALIŞIYORSUNUZ .MECLİSTE OYLAYIN İDAMI GETİRİN ÜLKEMİZE HAİNLİK YAPANLARI İDAM EDİN.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Aralık 23:53