MHP İlçe Teşkilatı Akyazı Belediyesini Değerlendirdi

Akyazı MHP İlçe teşkilatı 30.03.2015 Pazartesi günü düzenlediği basın toplantısında Akyazı Belediyesinin bir yılını değerlendirdi.

MHP İlçe Teşkilatının dün akşam düzenlediği basın toplantısında, Akyazı Belediyesinin 1. Yılını doldurması neticesinde geçtiğimiz bu yılda Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan’ın seçim vaatleri ve sözleri başta olmak üzere Akyazı Belediye’sini değerlendirdi.

İşte O Basın Açıklaması:

Değerli Akyazılılar,

Bu gece burada toplanmamızın sebebi, nasılki seçimlerde halkımız AKP nin adayı olan Sayın Hasan AKCAN beyefendiye ilçemizin anahtarını beş yıllığına teslim etti ise,MHP yede beş yıllığına muhalefet yani diğer bir anlamda değerlendirecek olursak,denetleme görevi vermiştir.

Biz burada halkımızın bize verdiği göreve layık olabilmek adına Akyazı Belediyesinin geride bıraktığımız  bir yılını sizlerin huzurunda değerlendirmek adına toplanmış bulunmaktayız.

Şahsım ve teşkilatım olarak,göreve geldiğimizden itibaren devamlı şu sözü söyledik,Doğru yapılan işlerin yanında olma erdemini göstereceğimiz gibi,yanlış yapılan işlerinde sonuna kadar karşısında olacağımızı her zaman belirttik.

Sayın Hasan AKCAN beyefendiye sizlerin huzurunda Akbalık güreşlerini yaşanan tüm olumsuzluklara ve acemiliklere rağmen gerçekleştirmiş olmasından dolayı,

Ve takip ettiğimiz kadarı ile Belediyeye alınan iş makinalarından dolayı teşekkürlerimizi sizlerin huzurunda sunmaktan gurur duyarız.

Burada sizlerin ve değerli basın mensuplarının karşısında dahada fazla teşekkür etmek isterdik.ama inanın kendimizi o kadar zorlamamıza rağmen ancak bu kadarını bulabildik.

Bizim bu kadarını bulabildiğimiz kadar aynı anda maalesef Akyazı halkıda ancak bu kadarını bulabilmiştir.

İsterdik ki,Sayın Akcanın Belediye başkan adayı olabilmek için aşındırdığı Ankara yollarını Akyazı ya hizmet adınada aşındırmasını beklerdik.

Akyazının gelişmesine yön verecek,esnafın işlerinin dahada artmasına sebeb olacak,İlçemizde yeni yatırımların ve istihdamın önünü açacak Bir Fakültenin kurulmasına acilen ihtiyacımız vardır.

Sizlerinde aracılığı ile buradan kendisine Sakarya Üniversitesi ile herhangi bir temasınız olup Akyazı ya Bir fakültenin gelmesi için görüşmelerinizin olup olmadığınıda sormak isterim?

Bir şekilde Akyazımı za Fakülte gelmesi gerekmektedir.Hatta mümkünse mühendislik fakültesi olmalıdır.

İlçemiz doğasıyla,gölleri ile,içme suları ile,Turizm sektörüne göz kırpmaktadır,Tarım arazileri verimli toprakları ile,Tarımda hak ettiği yere gelmek için beklemektedir,merkezi konumu ile Ankara ve İstanbul a yakınlığı ile yatırımları beklemekte ve yayından fırlamayı bekleyen bir ok gibi hazır durumda,yıllardan beri beklemektedir.

Tarımdan bahsetmişken,Akyazı mız Türkiye nüfusunun 3 te 1 inin yaşadığı yani bir diğer rakamsal verilerle bakar isek 25 milyona yakın tüketicinin yaşadığı coğrafyada olması özelliği ile organik ürünler yetiştirilmesinde ve pazarlanmasında ciddi anlamda gelişim gösterebilecek özelliklere sahip tarım arazilerini içinde bulunduran ilçe olma özelliğini taşımaktadır.

Diğer yandan süs bitkiciliği,ve organik yumurta üretiminde de markalaşabilme özelliğini taşımaktadır.

Ekonomik değeri yüksek ürünler yetiştirmenin yanı sıra Fındık,mısır gibi yaygın ürettiğimiz ürünlerin katma değerini yükseltecek yatırımlarada Akyazı olarak ihtiyacımız olduğu kanaatindeyim.

Bu çerçevede istihdamada katkıda bulunacak olan tarıma dayalı sanayileşmemizin kesinlikle ve kesinlikle önünün açılması gerekmektedir.

Ayrıca tarıma dayalı sanayi şuan olmasada ilçemize kesinlikle bir toprak tahlil laboratuarının açılması gerekmektedir.

Akyazımızın bunlara ihtiyacı vardır,

İnanın bekleye bekleye artık Akyazı ağaç olmuş,kök salmıştır,devamlı bahanelerle Akyazı yönetilmiştir,Özellikle son 13 yılda iktidar belediyesi olan Akyazı mız neredeyse hiçbir yatırım almamıştır.Devamlı seçimlerde sözler verilmiş,Bize oy verin hizmet alın mantığı güdülmüş,Akyazı halkı her zaman verdiği oylar ile iktidardan ve belediyelerden hizmet talebini yinelemiş,fakat her zaman olduğu gibi hüsrana uğramaktanda geri kalmamıştır.

Burada sayın Büyükşehir belediye başkanı Zeki TOÇOĞLU beyefendiyede 2009 yılında seçildiği günlerden bugüne kadar Akyazı ya vermiş olduğu sözleri tekrar hatırlamasını rica ederim,

Bizler unutmadık o günleri,Akyazı da tekrarlanan seçimde buraya gelip Akyazı halkı hizmet almak istiyor ise oylarınızı AKP ye verin dediğinizi,

Soruyorum size sayın Toçoğlu,2009-2015 aradan 6 sene geçmiş,gerçekten Akyazı ya ne verdiniz.

Yapmadığınız işlerin üzerine seçim vaadi niteliğinde halkımızın oylarını almak adına sentetik futbol sahası gibi sözlerle gönül eğlendirmesine artık Akyazı halkının tamah etmediğini buradan bildirmek isterim.

Tekrar Akyazı belediyesine dönecek olursak değerli arkadaşlar;

Şimdi herkesin aklına Sayın Hasan AKCAN göreve geldikten sonra yoğun yağan yağmur sonrası yaşanan sel felaketi ve devamında kar yağışında Belediye başkanına göstermiş olduğu gayretlerden dolayı teşekkür etmeniz gerekmezmi diye soru gelebilir.

Hayır kesinlikle teşekkür etmemize gerek olmadığı düşünüyorum.

Burada Teşekkür edilecek bir yer var ise o soğuklarda ellerinden gelen bütün gayreti gösteren alnı öpülesi işçi kardeşlerimizdir.Sellerden dolayı etkilenen,kardan dolayı kapanan yollar çizmeleri giymekle açılsaydı o günlerde hepimizin ayağında zaten çizmeler vardı.Belediye zaten yapması gerekeni yaptı,burada kendi yayın organlarında ve sosyal medyada Büyük bir başarıymış gibi lanse edilmesi demek,bizimde Başarıymış gibi algılamamızı gerektirecek bir sebeb değildir ve olamazda.Burada sizlerin huzurunda değerli Belediye personeline gösterdikleri gayretlerden ötürü tekrar teşekkür eder,saygılar sunarım.

Devamında yıllar boyunca seçimlere giren,kendisinin çok farklı olduğunu FARK VAR,HASAN HOCA VAR diyerek lanse edenler,Akyazı yı en iyi biz yönetiriz,marka şehir yaparız,Sakarya nın yıldızı yaparız diyen bu zihniyet…

Sağolsunlar Akyazı yı bildiğiniz malum olay ile sınırları aşıp Tüm Türkiye de yayın yapan Ulusal kanallar aracılığı ile nasıl tanıttığınıda değil Akyazı tüm Türkiye şahit oldu sayenizde.

Başkan olduktan sonra yaptığınız ilk icraatlardan biri belediyede çalışan kişileri işten çıkarmak olmuştur.

Evet haklı olabilirsiniz,gerçekten fazlalık vardır,zaten sizinde beyanlarınız bu yönde idi doğrumu sayın başkan,gerekirse belediyeyi rahatlatmak adına işten çıkartmalar olabileceğini,hatta emekliliği gelen personelin emekli olmalarını isteyeceğinizi söyledinizmi söylemedinizmi ? Söylediniz.

Peki ne yaptınız ?

İşten çıkarmaları yaptınız.eyvallah dedik,şişirilmiş bir kadro vardır diye düşünüp hayra yorarken birde baktık 100 civarında personel alımı yapmış belediyemiz.

Hayırdır ! Eee ne oldu şimdi sözleriniz.O zaman bende size şu soruyu sorarım sayın başkan.

Çıkardığınız personeller çokmu yeteneksizdi,çokmu başarısızdı ?

yada şöyle soralım,aldığınız kişiler olağanüstü yetenekli kişilermi ? Çıkardığınız kişilerle yapmayı planladığınız işleri yapamayacağınızı mı düşündünüz de bu kişileri çıkartıp yerlerine yenilerini aldınız.

Eğer durum böyle ise nerde kaldı belediyedeki fazlalık var sözleriniz,

Eğer durum böyle ise neden çıkardığınız kişilerden daha fazlasını aldınız,

Eğer durum böyle ise,çıkardığınız insanları itibarsızlaştırdığınızı hiç düşündünüzmü?

Eğer durum böyle ise,çıkardığınız insanların geçim zorluğu çekip çekmedikleri,yeni bir işi bulup bulamadıklarını, hastaları varmı,karınları doyuyormu diye hiç aklınıza geldimi?

Üzülerek söylüyorum kıymetli basın mensupları ve değerli misafirler,belediyede az önce teşekkür ettiğimiz iki konu haricinde hiçbir yatırım olmamıştır,sadece bol bol personel alımı yapılmıştır.

Bu personel alımları ile birlikte belediyemizin aylık maaş+ssk primleri ile giderleri acaba ne kadar olmuştur diyede merak etmeden geçemiyoruz.Çünki Belediyemizin iyi yönetilmediğini artık halkımızda farkında,ve hayal kırıklığına uğramış bir şekilde herkes kalan dört senenin bir an önce bitmesini beklemektedir.

Tabi sözüm ona,hizmet aşkıyla yanıp tutuşan bu zihniyetin değerli meclis üyeleri arasında biride varki,kendisini seçen halka,ben meclis üyesi olmaktan öte Akbelde de müdür olarak daha yardımcı olabilirim düşüncesine kapılmış olacakki meclis üyeliğinden istifa edip maaşıda güzel olan Akbelde müdürlüğüne kendini terfi ettirmiştir.Ne diyelim herkes kendisine yakışanı yapıyor diyerek geçelim diyecez ama burada asıl önemli olan halkın kendisine verdiği oyları hiçe sayıp,mevki ve makam peşinde olmasıdır.Bu durumuda tekrar kamuoyuna hatırlatmış bulunup takdirlerine bırakıyoruz.

Yine sayın Akcan,seçim öncesinde değerlendirmelerinizde temizlik firmasının neden dışardan olduğunu sorguluyordunuz ve devamında bu işi Akbelde aracılığı ile halledeceğinizi söyleyip temizlik firmasına ödenen paranın çok olmasından yakınıyordunuz,

Peki sizin döneminizde ne oldu ?

Şu an Akyazı nın temizlik işlerini Akbelde mi yapıyor ?

Eğer Akbelde yapmıyorsa kim yapıyor ?

Yapan firma önceki dönem yapan firma ile aynımı ?

Eğer aynı ise Bu firmanın sağladığı imkanlar ve bu firma ile anlaşmanızdaki sebebler acaba ne olaki ?

Yine eğer aynı firma ise geçtiğimiz dönem pahalı bulduğunuz ihale fiyatından daha aşağıda bir fiyatamı bu firma ile anlaşmanız oldu ?

Bizleri ve Kamuoyunu bu konuda aydınlatırsanız inanın bizleri çok mutlu etmiş olursunuz.

Daha öncesinde yine sizin belirtmiş olduğunuz üzere toki arkasında Büyük bir arazinin Akbelde aracılığı ile sizden önceki dönemde çok ucuza satıldığını,bu satıştan dolayı kamunun zarara uğratıldığını belirtmiştiniz.Bu konu hakkında herhangi bir girişiminiz oldumu ?

TOKİ demişken,konutlarda oturan değerli Akyazılılar ile yakın zamanda bir temasınız olmuşmudur,sorunları varmıdır,yoksa mutlu mesut bir şekilde hayatlarına devam mı etmektedirler.

Halkımız sizi bulamamaktan şikayet eder duruma gelmiştir sayın Akcan,Belediyede bulunmadığınız ve size ulaşılamamasından dolayı insanların yaşadıkları sıkıntılar bizlere geliyor,belediyede durmamanızın özel bir sebebimi var acaba ?

Ayda bir kezde olsa meclis toplantılarına genelde teşrif etmemeniz hangi sebeptendir ? Dört tane muhalefet meclis üyesinin soracağı sorulardan mı korkuyorsunuz yoksa işiniz mi çok yoğun ?

Dikkatimizi çeken ve ısrarla yapmayı devam ettirdiğiniz bir diğer konuda;

Meclis toplantıları her ayın ilk Salı günü oluyor,meclis gündemleri muhalefetin eline 2-3 gün kala geçiyor,bunu anladık diyelim,anlamadığımız nokta şu ? Her meclis toplantısında ek gündemler getiriyorsunuz ve bir anda meclisten bu gündem geçmek zorunda kalıyor,muhalefete araştırma fırsatı verilmiyor,bunu bilerek mi yapıyorsunuz yoksa 27 günde aklınıza gelmeyenler her ne hikmetse son 3 gündemi gelip gündeme eklemeler yapıyorsunuz?

Denetim komisyonuna fahri olarak ta olsa muhalefetten meclis üyesi almanızı daha önce sizden rica etmiştik,fakat bu ricamız tarafınızca uygun görülmemiş olacak ki dikkate almamışsınız ve almamaya da devam ediyorsunuz,

Siz bu tutumunuzu devam ettirdikçe bizde size olan güvensizliğimizi ve hakkınızda düşündüğümüz soru işaretleride gün geçtikçe büyüyerek devam etmektedir sayın Akcan.

Bu arada sormadan geçemeyeceğiz sayın başkan; Bu sokak hayvanları için yapmaya çalıştığınız barınaktan bir haber varmıdır? Bu barınağın akibeti acaba ne oldu?

Ben buradan söyleyeyim,gittiniz tarım arazisi üzerine yaptınız ve elinize yüzünüze bulaştırdınız,bir hayvan barınağını bile yapamayan belediyeden daha ne bekleyebilirizki ?

İnsanlar halen daha evlerine korku ile gidiyorlar,her yerde sahipsiz hayvanlar,uyuzmu,kuduzmu belli değil,sayın Akcan hatırlatmak isterimki herkesin aracı yok,aracı olmadığı gibi havadan da gitmiyorlar evlerine halkımız,yürüyerek gidiyorlar,illaki birilerine birşeymi olması gerekiyor önlem almanız için ?

Tıpki Dokurcun mahallemizde yaşanan yangın felaketi gibi.

Size tarafımızca denildi ki buradan İtfaiyeyi kaldırmayın,buraya itfaiye lazım dedik,ama kim dinledi.peki sonra ne oldu ? Bir vatandaşımızın evi yandı ve zamanında müdahale edilemedi.olan olduktan sonra dediğimize gelindi ve oraya itfaiye müfrezesi kuruldu.

Dertler bitmiyor arkadaşlar,

Akyazı – Adapazarı hattından gelen şikayetlerde bitmiyor,insanlarımız rahat bir yolculuk yapamamaktan,ayakta gidip gelmekten şikayetçiler,Bunların çözümü,insanlarımızın rahat ulaşımı sağlanması gerekirken belediyemiz terminal yapımı ile ilgileniyor.Terminal ile ilgili ise birazdan görüşlerimizi açıklayacağız.

Bu arada Yıllardan beri süre gelen,güzel bir proje var.KENT KONSEYİ

5393 Sayılı Belediye kanununun 76.maddesi uyarınca,Belediyeler tarafından kurulması yasaya bağlanan,

Amacı yasada açıkça belirtilen,Kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım,Farklı düşüncelere sahip olan ilçemizde yaşayan insanlarımızın fikirlerini söyleyebileceği,yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeyi planlayarak yasalaşan, kent konseyinin Akyazı da kurulması için bir çabanız olup olmadığınıda sormak istiyoruz.Tarafımızca bir ihtiyaç olarak gördüğümüz bu projenin ilçemize katkı sağlayacağını düşünüyoruz.

Ama maalesef karşımızda sadece benim diyen,fikirlere açık olmayan,dar kapsamlı bir yönetim anlayışı güden birileri olduğundan bu konudaki tavsiyelerimizin dikkate alınıp alınmayacağı konusunda şüphelerimiz var dersekte sanırım yalan olmaz.

Zannedersem bize bir belediye başkanı neler yapmalı diye hatırlatmalarda bulunup görev ve yetkilerini anlatmak düşüyor,olması gereken Bir belediye başkanı ve Akyazıyı yöneten Belediye başkanını karşılaştıracak olur isek;

BELEDİYE BAŞKANININ GÖREV VE YETKİLERİNE BAKTIĞIMIZDA;

Meclis ve encümene başkanlık etmek diyor,

Ama mecliste yoksunuz,Devamlı bir bahaneniz var,ilçe dışında oluyorsunuz,Fakat ne tesadüfki AKP nin aday adaylarının tanıtımları olduğu günlerde yada ilçemizi ziyaret ettikleri günlerde hiç işiniz olmuyor…

Belediyenin taşınır ve taşınmaz mallarını idare etmek diyor,

Siz,Mahallelerdeki taşınmaz malları satarak çok güzel idare ediyorsunuz.

Belediye personelini atamak diyor,

Sanırım burayı yanlış anladınız,Siz gidiyorsunuz belediye personelini işten atıyorsunuz.

Belediye teşkilatının en üst amiri olarak belediye teşkilatını sevk ve idare etmek diyor,

Siz ise belediye çalışanlarını devamlı sevk ediyorsunuz,bu arada sormak isterim sayın Akcan müdürlerin yer değiştirme işlemleri bittimi yoksa reklamlardan sonra devammı edecek ?

Anlaşılan odur ki belediye mevzuatını sizin tekrardan gözden geçirmeniz gerekiyor.

Ayrıca artık şu Hasan hoca modundan lütfen çıkıp Hasan başkan rolünü üstlenin.

Sayın Akcan siz artık belediye başkanısınız.okulları rahat bırakın,devamlı okullardasınız,bayram değil seyran değil sizin başka işiniz yokmu ! Şu an eğitim öğretim devam ediyor,sınavlar var,dersler var,artık öğretmen değilsiniz! Merak etmeyin mayıs ayı itibari ile okullarda yılsonu etkinlikleri yapılmaya başlanacak,o zaman davet edilir sizde davete icabet eder gidersiniz.Biraz olsun başkanlık yapın.lütfen yani…Milli eğitim müdürü var bu ilçede,Şube müdürleri var,bırakın okullarda bir sorun varsa onlar ilgilenir,sizin yapacağınız bir şey var ise de durum size iletilir.

Nüfusu 100 bine doğru hızla ilerleyen bir ilçede halk sizden verdiğiniz sözleri tutmanızı bekliyor,okullarda kitap dağıtmanızı değil !

Göreve gelir gelmez Bisiklet yolu yapıyordunuz sayın Akcan,Otopark sorununu çözüyordunuz sayın Akcan,Parkometreleri kaldırıyordunuz sayın Akcan,Bunlar Akyazı ya vaadte bulunduğunuz projeler harici ilk yapacağınız işlerdi,Bunların hiçbirinden ses yok,

İşiniz gücünüz bahane,sel oldu,kar yağdı,duyanda bütün sokakları kardan,selden siz temizlediniz sanacak,

Umarım bu bahanelerinizi,çıraklık-kalfalık-ustalık dönemleri diye artık basit ve sıradanlaşmış kelimelerle izah etmeye kalkmazsınız.Çünki Belediye başkanı olabilmek için yıllar boyu mücadele ettiniz,kaç seçim kaybettiniz,kaç proje sundunuz,yıllardan beri kendinizi hazırladığınız bu makamda insanlar sizden bahane değil,hizmet istiyorlar sayın Akcan.

ŞİMDİ GELELİM 1 YIL ÖNCE VERDİĞİNİZ SÖZLERE;

Tam 12 adet proje sözü vermişsiniz sayın Akcan,yani bu demek oluyorki 12 projeyi 5 seneye böldüğümüzde bu sene 2.4 proje gerçekleştirmiş olmanız gerekiyor,

Saygıdeğer basın mensubu arkadaşlarımız aracılığı ile sizlerin huzurunda değerli Akyazı halkına soruyorum,hayata geçirilen herhangi bir proje varmı ? YOK…

Peki bu sene bittiğine göre kalan 4 sene için bir hesap yapacak olursak,yani 12 proje sözünü yerine getirmesi için önümüzdeki sene kaç projenin bitmiş olması gerekiyor arkadaşlar?

3 projenin 2016 mart ayına kadar hayata geçmesi gerekiyor.Doğrumu? Doğru.Peki inanıyormusunuz yapılabileceğine?

Takdiri değerli Akyazı halkına bırakıyorum.

Dilerseniz bu 12 projeye şöyle bir göz atalım değerli arkadaşlar.

Akyazı Terminali

Terminal için Şuan Büyükşehirin çalışmaları var gibi görünüyor medyada,malum bildiğiniz üzere seçim yaklaştı,fakat şunu söylemeden geçemeyeceğim Terminal Akyazı için öncelikli bir yatırım mıdır,yani bir an önce bu terminalin yapılması farz mıdır,Akyazı nın daha acil daha öncelikli bir ihtiyacı yokmudur.

Velevki yapıldı varsayalım,peki yeri doğrumu sizce ? Belediye insanların yaşamlarını kolaylaştırmak adına projelere imza atması yerine insanların hayatını zorlaştırmaya çalışıyor.

Araçlar Adapazarı na giderken şehir merkezinden geçecekse,milyonlarca tl tutacak olan terminale ne gerek var,Araçlar için ilçemizin uygun bir yerinde toplanma yeri yapılsa,bu araçlar şehrin içinden geçerken belirli alanlarda yapılacak duraklarda bekleyen yolcuları alıp gitse daha uygun olmazmı ?

Yok eğer Akyazı da yaşayanlar yapacağımız terminale gelecekler diyorsanız örneğin Ova köylerinde yaşayan insanlarımızın Adapazarı na sadece gitmesi için kaç tane araç değiştirmeleri gerekmektedir.Değiştirmeleri bir yana Kaç tl ye Adapazarı na gideceklerdir ?

Şunada değinmeden geçmek istemiyorum,geçtiğimiz haftalarda yapılan Üniversite giriş sınavında sayın Akcan Öğrencilere sözüm ona kıyak geçmiş Adapazarına ücretsiz otobüs kaldırmıştır.Pardon sayın başkan bu otobüsler nereden kaldırıldı acaba ? Dokurcundan kalkan bir araç varmıdır ? Peki Taşburundan kalkan bir araç varmıdır.Su kenarı,ormanköy,çatalköprü de yaşayan öğrencilerimiz için araç temini yaptınızmı ? Kocaman bir Hayır sesi duyar gibi oldum.Bu işide beceremediniz sayın Akcan,Biz size Artık Başkanlık yapmaya başlayın derken demekki boşuna konuşmuyormuşuz öyle değilmi ?

AKSARTEPE PROJESİ

Bu ramazan ayında çay içeceğimiz söyleniyor Aksartepe de,Çay içmekten benim anladığım şu,ailelerimizle birlikte rahatça gidip oturacağımız bir mekan olması gerekiyor,eğer böyle ise kendisini tebrik edecem,yok eğer sırt çantalarımızla birlikte aksartepe ye çıkıp çay içeceksek kusura bakma sayın başkan,ben askerliğimi vatan için yaptım,senin için askerlik yapıp o dağa çıkamam.

MUDURNU CADDESİ DÜZENLEMESİ;

Mudurnu caddemiz her ilçeye nasip olmayan güzellikte ve uzunlukta ,ayrıca duble olma özeliği olan bir caddemizdir.Düzenlemeden kastınız çiçek ekmekse,bu bir projemidir,yada parkometrelerle donatmak mıdır,bu arada parkometrelerle ilgili geçtiğimiz günlerde değişik illerde açılan davalarda parkometrelerin kaldırılması yönünde mahkemelerce karar verildi.Bu karar ile ilgili düşünceniz nedir,İlçemizde uygulamayı düşünüyor musunuz.

AKYAZI GENÇLİK MERKEZİ;

İnanın bende merak ediyorum bu gençlik merkezini,bakalım nasıl bir gençlik merkezi ile karşılaşacağız,Bilardo masaları ve satranç takımlarından oluşan bir merkez mi,yoksa insanların gelişimine katkı sağlayacak,beyin fırtınaları yapabileceği,düşündürmeye sevk edileceği,gençlerin fuarlara götürülüp dünyada neler olup bittiğini yerinde görmesini sağlayacağı bir merkez mi olacak diye merak etmeden geçemiyorum.gerçi bu kadar tüyo verdikten sonra umarım araba fuarlarına götürmezler…

ENGELSİZ PARK;

Engelsiz park yerine Engelsiz bir Akyazı düşünseniz bizce daha iyi olurdu.Fakat görünen o ki Akyazı nın önündeki en büyük engel sizsiniz,inşallah Akyazı mızın sizsiz,yani engelsiz Akyazı olacağı günlerde çok uzakta değil inşallah.

KARACASU DÜZENLEMESİ ;

Karacasu deresi projesi resimlerde kaldı arkadaşlar,Her dönem akla gelen ama bir türlü yapılamayan bu proje sadece seçim yatırımı olarak görülmekte,yaptığınız köprüyle övünüyorsanız ne diyelim,diyecek bir şey bulamıyoruz.

KUBBELİ YENİ CAMİİ CEVRE DÜZENLEMESİ;

             Kubbeli yenicamii derneğinin yapmış olduğu düzenlemeler ve tadilatlar haricinde yapılmış bir

             Şey yoktur.Belediyenin yapacağıda bir şey yoktur.Laf olsun torba dolsun mantığı ile hazırlan mış bir vaat den öte bir şey değildir.

HER MAHALLEYE YENİ YAŞAM ALANI;

Bu konuya biraz zaman ayırmak istiyorum değerli basın mensupları ve misafirlerimiz.Bırakın her mahalleye yeni yaşam alanı yapmayı,her mahalledeki eski ismiyle köy tüzel kişiliğine ait olan yerleri sattınız ve satmaya da devam ediyorsunuz.

Şimdi müsadenizle değerli basın mensupları huzurunda saygıdeğer Akyazı halkına sorular sormak istiyorum;

Taşburun mahallesinde yaşayan Değerli halkımız,size soruyorum,İnşaat yaptığınızda kaç tl ruhsat parası ödediniz,Büyükşehir olmadan önce ödediğiniz ruhsat paraları ile binanın temelini atıp hatta birinci katını çıkıyormuydunuz çıkmıyormuydunuz?

Osmanbey de  yaşayan Değerli halkımız,nasılsınız iyimisiniz,memnunmusunuz Büyükşehirli olmaktan ? Hani diyordunuz ya biz bu suyu taaa kaç sene önce bilmem nereden cebimizden para ödeyerek köy olarak getirdik,bu su bizim hakkımızdır diyordunuz,bu suyun hattını elimizde kazma kürekle,avuçlarımız patlayıncaya kadar kazarak getirdik diyordunuz.

Büyükşehir olmadan önce ödediğiniz su parası ne kadardı,şimdi ne kadar ödüyorsunuz ?

Peki ödüyorsunuz ödemesi nede yeni su saati takmasını bilenler yeni su hattıda yapıp kapınıza kadar getirdiler mi ?

Eğer getirmediler ise hiç sordunuzmu kendinize ben neden bu kadar fazla su parası ödüyorum diye.

Hanyatak mahallesinde yaşayan değerli büyüklerim,eskiden Orman işletmesi aracılığı ile sizlere yakacak temin edilirdi,şimdi durumlar nasıl? Kaç tl den alıyorsunuz yakacağınızı ?

Bu örnekleri olabildiğince çoğaltabiliriz değerli arkadaşlar,ama her mahalleye yeni yaşam alanı yapacaz diyerek cilalı vaatler veren bu zihniyet ve uzantıları,

Bırakın size yaşam alanı yapmayı yaşam alanlarınızı ellerinizden alıp satıyorlar,

Sattıkları yetmiyormuş gibi birde yukarıda verdiğim bazı örneklerle yaşamınızı ekonominizi zorlaştırıyorlar,

Tüm bunları birinci dereceden yaşayıp bildiğiniz halde,elinizden alınıp satılan onca yere rağmen bir kaydırak,iki salıncaktan ibaret olan her mahalleye yaşam alanlarına kanabileceğinizi düşünmüyorum ve gereğini yapacağınıza canı gönülden inandığımı buradan belirtmek istiyorum.

Allahın izni ile,Sizlerin desteği ile,Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli beyin sözü ile;

Milliyetçi Hareket iktidarında kapanan beldeler açılacak,isteyen mahalleler köy olup tüzel kişiliklerine tekrardan sahip olacak,ve kazanımlarınız birilerinin isteği ile heba edilmeyecektir.

SOKAK HAYVANLARI BARINAĞI;dediniz

Az önce değindiğim üzere elinize yüzünüze bulaştırdınız.Balık baştan kokar misali,İlk icraatiniz olarak yapmaya çalıştıklarınızı,yapacaklarınızın teminatı olarak kabul edersek takdiri değerli Akyazı halkına bırakıyorum.

YAHYALI-AKYAZI BAĞLANTI YOLU; dediniz

Hayali projelerinize devam ettiniz,Korkum odur ki ilçemizden geçmesi planlanan Hızlı tren geçiş güzergahına koymanızdır.Umarım böyle bir hata yapmazsınız.Ve umarım asırlık ağaçları budamazsınız.

OLİMPİK YÜZME HAVUZU yapacaz dediniz,

Olimpikmi bilmiyorum ama Her sağanak yağışta,sanayi esnafının yüzdüğü bir havuz devamlı varoluyor,

SENTETİK FUTBOL SAHASI; yapacaz dediniz

Bırakın futbol sahası yapmayı,Kuzuluk ta çatısı çöken stadın çatısını bile tamir edemediniz,Öncelikle işe buradan başlamanızı tavsiye ederim.Futbol diyincede aklımıza sporcu kimliğiniz geliyor sayın Akcan,Bazı spor kulüplerine geçtiğimiz aylarda maçlara gitmeleri için tahsis edilen araçları vermediğiniz konuşuluyor.Bu doğrumudur ? Doğru ise bu kulüplerin bu şekilde cezalandırılmasının sebebi nedir?

Evet değerli basın mensupları ve saygıdeğer misafirler,maalesef Akyazı mızın durumu içler acısı olma durumundan bir adım öteye geçmemiştir ve geçemeyecektirde.

Çünki bu projelerin hepsi sanal ortamlarda hazırlanmış olup,seçim yatırımı olarak kullanılan projelerdir.

Akyazı 5 yılını daha kaybettiğini,Sayın Akcan ın ilk yılında gösterdiği kötü yönetiminden dolayı anlamış bulunmaktadır,

Maalesef ilçemizde yapılması planlanan,Kaymakamlığın,Emniyetin ,sivil toplum kuruluşlarının ve halkımızın verdiği desteğe rağmen bir türlü Belediyenin üzerine düşen vazifeyi yerine getirememesinden dolayı halen daha ilçemizde MOBESE kurulamamıştır.

İlçemizde güvenlik için son derece önem taşıyan MOBESE kurulumu için belediye başkanı sayın Akcan ın neden bu kadar ağır kaldığını ve özveri eksikliğinde bulunduğunu anlamıyoruz.

Özellikle Mobese için umarız yakın zamanda bir açıklama yaparlar,ve bu kurulum işini hallederler.Yanlız açıklamanızda lütfen Biz bu işi zaten halletmiştik,Bugün olmaz ise yarın hallediyoruz gibi kelimeler kullanacağınıza bize kesin ve net ifadeler kullanırsanız Akyazı için yararlı bir açıklama yapmış olursunuz.

Konuşmamın başında bahsettiğim üzere sayın Akcan,Başkan olduğunu hatırlamalıdır,Akyazı için en azından biraz kafa yormalıdır.Milletvekili aday adaylarının peşinden koştuğu kadar verdiği vaatlerin peşinden koşması kendisi için daha hayırlı olacaktır.

Değerli basın mensupları ve saygıdeğer misafirlerimiz,

İnşallah 2019 yılında Akyazı mız Milliyetçi Hareket in kadroları ile yönetilmeye başlayacaktır,

Akyazı mız hak ettiği değeri 4 yıl sonra Üretken belediyecilik anlayışımız ile yönetmeye talip olduğumuz vizyonumuz ile tanışacaktır.

Kısır çatışmalardan uzak,ortak akılı ön planda tutan,

Belediyeciliğin tanımını;

Dokunmaktır,Düşünmektir,Hissetmektir ve aşk ile sorunlara odaklanmaktır,Belediyecilik gülümseyen yüzdür,uzatılan eli geri çevirmeyen cömertliktir,darda kalanların acil yardımıdır diye düşünenlerin yönetimi ile Akyazı mızın hak ettiği yere geleceğine dair düşüncemiz tamdır.

Hiç kimse merak etmesin,Milliyetçi Hareket Partisi Akyazı ilçe Teşkilatı olarak bu sözü veriyoruz,sizden ricam biraz daha sabretmeniz olacaktır.

Bu duygu ve düşünceler ile Akyazı Belediye Başkanı Sayın Hasan AKCAN ın,adı üzerinde geride bıraktığı kaybolan bir yılı değerlendirdiğimiz toplantımıza iştiraklerinizden dolayı siz değerli misafirlerimize ve saygıdeğer basın mensuplarına ayrı ayrı teşekkür eder,saygılar sunarım.

Sağolun,varolun,Allaha emanet olun.

Umut Haşim ÇOBAN

31 Mar 2015 - 15:51 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.

01

serdengectıOğuzhan - alı dogan kardesım.akbalıkta ne acemılık gordun de bır sene bekledın soylemek ıcın...bıde cok cocuksu geldı bu yazdıkların.tıyatro gıbı acıklama.yakısmamıs.hem soruyon,hem cevaplıyon.hıtabet yonune ıyı calısman gerekAğzınıza yüreğinize sağlık

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 31 Mart 15:51