Meteorolojiden sel ve yıldırım uyarısı!...

Meteorloji Genel Müdürlüğü hafta başında Marmara'nın batısı ve doğusunda beklenen gök gürültülü sağanak yağışların oluşturacağı ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ve yıldırım düşmelerine karşı uyardı.

d15cb8052b187123d2e14a58ab0a4ed1.png
Haber albümü için resme tıklayın

MEDYABAR.COM-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre Pazartesi gününden başlayarak serin ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor.

 

Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, 17  Temmuz Pazartesi günü Marmara'nın batısında, Salı günü ise Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz'de yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

 

Yağışla birlikte hava sıcaklıklarının Pazartesi ve Salı günleri mevsim normallerinin 4 ila 7 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor.

 

Hafta başında rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden (Poyraz) kuvvetli ve yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısına göre ;"Hafta başında kuzeybatı kesimlerde beklenen kuvvetli yağışlarla ilgili olarak ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları; Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınlayacağı meteorolojik uyarı ve raporları takip etmeleri önem arz etmektedir."

 

Oluşması Muhtemel Riskler

Ani Sel - Su Baskını - Ulaşımda Aksamalar - Yıldırım

 

İşte 5 günlük hava tahmini tablosu;

17 Tem 2017 - 10:20 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.