Mazlumder Akyazı 288. Basın Açıklaması

Mübarek ramazan ayının sonuna yaklaşmakta olduğumuz ve birkaç gün sonra bin aydan daha hayırlı olan kadir gecesine inşallah erişeceğimiz bu günlerde Müslümanlar ne yazık ki adaletsizlik ve zulüm çemberi içine adeta hapsolmuş durumdadır.İslam dünyasındaki acı,kan ve gözyaşı ramazan ayında da durmamış, Suriye'de,ırakta, Filistin'de, arakanda ve daha birçok yerde Müslümanlar katledilmiş,ümmetin çocukları öksüz ve yetim bırakılmıştır. Yanıbaşımızdaki Suriye'de aylardır süren katliama karşı İslam dünyasının bu vahşeti sadece seyretmesinden daha utanç verici hiçbir şey yoktur. Aynı duyarsızlık Arakanlı Müslüman kardeşlerimize karşı sergilenmekte ve yaşanan zulme karşı Müslüman dünya ortak bir tepki gösterememektedir. Ülkemizin içinde bulunduğu sıcak atmosfer ise hepimizi yakından ilgilendirmektedir. Emperyalist güçlerin Suriye ve ırakta uygulamaya koydukları parçalama taktiğini bölgedeki Kürt kardeşlerimiz üzerinden sahnelemeye çalıştıkları görülmektedir.İnanıyoruz ki Kürt kardeşlerimiz aynı Arap ve Türk kardeşleri gibi bu uluslararası şer odaklarının oyununu bozacak ve kendileri üzerinden kurulan tuzaklara düşmeyerek ümmetin birliğini savunmaya devam edeceklerdir. Derneğimizin İstanbul şubesi tarafından RoboskiKatliamı'nın aydınlatılması için Fatih Camii'nde iftar açtıktan sonra düzenlenen meşaleli yürüyüşe ellerinde satır ve bıçak bulunan 10-15 kişilik bir grubun üstelik tekbir getirip saldırmalarını şiddetle kınıyoruz.Az önce ifade ettiğimiz gibi derneğimize yönelik bu çirkin saldırıyı planlayanlar hiç şüphesiz Müslümanlar arasına fitne sokmaya çalışan güç odaklarıdır.Farklı düşüncelerimiz elbette olabilir,olmalıdır da.Ancak farklı düşüncelere beğensek de beğenmesek de hepimizin saygı göstermesi ve bu düşüncelerin ifade edilmesinden yana olmamız gerekmektedir.İfade özgürlüğünün olmadığı yerde zulüm olur,haksızlık olur,keyfilik olur.Dolayısıyla bir grup kendini bilmezin başkaları tarafından kullanılarak üstelik dini bir takım ifadelerle derneğimizin üye ve gönüllülerine saldırması asla meşru görülemez.Yetkili makamların biran önce harekete geçerek saldırganları yakalamasını talep ediyoruz. Gelecek hafta cumartesi saat 12:30'da buluşmak üzere Allah'a emanet olunuz.hepinize saygı ve selamlarımızı sunuyoruz. Akyazı Adalet Ve Özgürlükler Platformu Adına Mazlumder Akyazısözcüsü İrfan ALEMDAR