Mazlumder Akyazı 287. Basın Açıklaması

Mübarek Ramazan ayını idrak etmekte olduğumuz bu günlerde ne yazık ki İslam dünyasının acı, kan ve gözyaşı içindeki durumunda bir iyileşme görülmediği gibi yeni ihtilaflar, yeni çatışmalar ve yeni katliamların yaşanma riski bulunuyor. Suriye'de İslam düşmanı baas rejiminin katliamı sürerken, Arakan'daki Budist vahşetten canlarını kurtarmaya çalışan kardeşlerimiz açlık, yokluk ve sefalet içinde yardım bekliyor. Dualarımızla birlikte elimizden gelen yardımı da kardeşlerimiz için esirgemeyelim inşallah. Ülkemizde son aylarda gündeme pek yansımayan fakat uzun süredir devam eden başörtüsü yasağının en fazla mağdur etmekte olduğu kesimlerden biri de hukukçulardır. Özellikle başörtülü meslektaşlarına karşı keyfi uygulamalarıyla tanınan İstanbul barosu yeni bir işgüzarlığa savunmuş ve başörtülü avukatlık yapma yasağının sınırlarını adliyelere astığı yazılarla, baro odalarına, mahkeme kalemlerine, icra müdürlüklerine kadar genişletmiştir. Neredeyse başörtülü avukatların nefes almasını da yasaklayacak olan İstanbul barosu temel insan haklarını hiçe sayarak tam bir gericilik örneği sergilemektedir. Duruşmalara girmelerine izin verilmeyen ve avukatlık mesleğini tam olarak yapmaları engellenen başörtülü hukukçularımızı destekliyor ve İstanbul barosunu hukukun temel prensiplerine uymaya çağırıyoruz. Bir başka başörtüsüyle ilgili yasakçı uygulama bu defa Bodrum'da bir sitede yaşanmıştır. Yaklaşık Bin konutluk Tankay Yapı Kooperatifi Sitesi yönetimi tarafından konutlara gönderilen yazıda ev sahiplerinin evlerini kiraya vermeden önce yönetime bilgi vermesi ve evlerini başörtülülere kiraya vermemeleri istenmiştir. Gönderilen yazıda ayrıca başörtülülerin sitenin kalitesini düşürdüğü, başörtülü site sakinlerinin çevreye uyum sağlamadığı gibi garip ve saçma sapan iddialara yer verilmektedir. Buram buram İslam düşmanlığı kokan bu uygulama özel hayata müdahale anlamına gelmektedir. Site yönetiminin emekli askerlerden oluşması ise bu kepazeliğin hangi zihniyet sahipleri tarafından sergilendiğini gözler önüne sermektedir. Sivil insanların yaşadığı mekanları askeri garnizon zanneden bu gerici zihniyeti şiddetle kınıyor ve yetkili makamları harekete geçmeye davet ediyoruz. Ramazan ayının tüm insanlığın zulümden, esaretten ve sefaletten kurtuluşuna vesile olması temennisiyle gelecek hafta cumartesi saat 12:30'da buluşmak üzere Allaha emanet olun. Akyazı Adalet Ve Özgürlükler Platformu Adına Mazlumder Akyazı Şube Başkanı Mahmut ALEMDAR