Mazlumder 315. basın açıklaması

7 yıl önce Akyazı Başörtüsüne Özgürlük Platformu olarak başlatılan ve bugün Adalet ve Özgürlükler Platformu çatısı altında yürütülen bu mücadeleyi eğitim İlke-Sen olarak saygıyla selamlıyoruz. 7 yıldır başta başörtüsü yasağı olmak üzere her türlü zulme karşı adalet için direnen kardeşlerimiz, herkes için önemli bir öncelik sergilemektedir. Haksızlığın, adaletsizliğin, baskıcılığın kimden geldiğine bakmaksızın, doğru bildiği sözün kime karşı olduğuna göre sakınmaksızın verilen bu mücadele tarihsel bir şahitlik olarak hak ettiği yeri bulacaktır.

Değerli dostlar,

Başörtüsü bizim için anlamını ilahi bir emir olmasından alır. Onu değerli bir sembol kılan ancak adalete referans vermesidir. Bu sebeple sosyal, siyasal ve ekonomik sorunların en temel olarak muhafaza edildiği bir vasatta sadece başörtüsüne sağlanacak kamusal bir serbestlik bizim için asla yeterli değildir.

Başörtüsüne özgürlük isteyen platformlar olarak talebimizin kesinlikle pazarlık unsuruna dönüştürülmesine kayıtsız kalmayacağız. Başörtüsünün diğer sorunların üzerini örtmesine göz yummayacağız. Başörtüsü ne diğer haksızlıkların üzerini örtebilir ne de diğer taleplerimizin… Adaleti, hakkı, özgürlüğü yalnız kendimiz için istemiyoruz. Bu sebeple mücadelemiz zulüm bitene kadar sürecektir diyoruz. Akyazı Adalet ve Özgürlükler Platformu ile mücadele omuz omuza yürümekten onur duyuyoruz. 7 yıldır emek veren sebat eden ve alanları zalimler karşısında boş bırakmayan herkese şükranlarımızı sunuyoruz.

Eğitim İlke-Sen

İlkeli Eğitim ve Bilim Çalışanları Dayanışma Sendikası Adına

Beytullah ÖNCE MYK.Üyesi

AKYAZI ADALET VE ÖZGÜRLÜKLER PLATFORMU         16.02.2013

BAŞÖRTÜSÜNE ÖZGÜRLÜK İÇİN 315. BASIN AÇIKLAMASINDA BERABERİZ

Kıymetli dostlar değerli basın mensupları bugün 315.basın açıklamamız ve 7. Yılımızda beraberiz.

Akyazı başörtüsüne özgürlük platformu adıyla Şubat 2006 yılında başlayan, adalet ve özgürlükler mücadelesi bugün 315. Hafta eylemiyle 7. Yılına girdi. Kocaeli, Sakarya, Ankara, Van, Akyazı, Konya, Tokat, Antalya, Kütahya, Bursa ve birçok bölgede gönüllü kuruluşların bir araya gelerek oluşturdukları Adalet ve Özgürlükler platformları Müslümana yakışan vakar ile zalimlere karşı mazlumların yanında yer almıştır.

Bu topraklar üzerinde yaşayan Müslüman halkın inançlarını özgürce yaşamalarını engelleyen ‘özürlü zihniyetin’ tamamen son bulması için buradayız.

Mazlumlara zulmeden, zalimlerin şerlerine lanet için buradayız. Etnik ayrımcılığa soykırıma sömürüye hayır için buradayız. İnsani yardım kuruluşlarının kampanyalarına destek vermeye, diktatörlere, cuntacılara  darbelere e muhtıralara karşı buradayız, Emperyalis, BM, AB ve Nato’nun kirli oyunlarına, Patriotlara, Faft’a hayır için buradayız, Müslümanca tavırla dik durmaya politik muhalefet değil kim olursa olsun zalime karşı mazlumdan yana olmaya rabbimizin izniyle devam edeceğiz.

Akyazı adalet ve özgürlükler platformu olarak başörtüsüne özgürlük için devam eden mücadelemize destek veren halkımıza gönüllü kuruluşlarımıza ve basınımıza teşekkür ediyoruz. Aramızdan ayrılarak hakka kavuşan kardeşlerimize de Allahtan rahmet diliyoruz. Bugün aramızda misafir olarak bulunan

Kardeşlerimize de desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Başörtüsü sorunun çözüleceği söylenen yer millet meclisinde bile başörtüsü sorunu yaşanmaktadır. Star gazetesi yazarı Elif ÇAKIR’ın  mecliste  haber yapmak istediğinde basın bürosundan biz başörtülüye basın kartı vermiyoruz cevabı almıştır. Soruyoruz sayın meclis başkanına ? ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ sözü size ne anlam ifade ediyor. Eğer millet egemense başörtüsü sorunu mecliste ne işi var? Yok derin güçler egemense mecliste, lütfen açıklayınız. On yıllardır başörtüsü sorunu ülkemizde yaşanmaktadır.  Gaziantep’te gıda mühendisleri odası başörtülü mühendise yetki belgesini başı örtülü diye vermemiştir. Artık bu utanç olayları ülkemize ve geleceğimize yakışmamaktadır.İktidara yetki sahiblerine sesleniyoruz! Bu utanç tablosu durumunu derhal düzeltiniz.

Tüm insanlığın huzur ve saadet içerisinde olması temennisiyle gelecek hafta Cumartesi saat 12:30’da buluşmak üzere Allah’a emanet olunuz.

Akyazı Adalet Ve Özgürlükler Platformu Adına

Mazlum der Akyazı sözcüsü